GRÀFICS Nou de cada deu centres religiosos de la Garrotxa són esglésies catòliques

A la comarca hi ha 158 esglésies catòliques i 12 temples de la resta de religions | Les xifres mostren que hi ha tres llocs de culte per cada 1.000 habitants

Distribució dels temples de culte a la Garrotxa
Distribució dels temples de culte a la Garrotxa | NacióGarrotxa
20 de juny del 2016
Nou de cada deu centres de culte de la Garrotxa són dedicats a la religió catòlica. A la comarca hi ha 158 esglésies. És de llarg la confessió que en té més, tot i que moltes d'elles ofereixen un ofici religiós un cop a l'any a tot estirar; en tractar-se de petites ermites, situades en molts casos enmig de les muntanyes. 

De la resta de confessions minoritàries, l'església evangèlica és la que té més temples amb un total de cinc. A la comarca hi ha dues mesquites islàmiques, dos temples budistes, un temple dels testimonis de Jehovà, un dels practicans de la religió Sikh i una església oriental. 
 
Centres de Culte de la Garrotxa
 

En total a la Garrotxa hi ha 170 temples, el que significa una proporció de tres centres de culte per cada 1.000 habitants. Triplica la proporció catalana, que és de poc més d'un centre de culte per cada 1.000 habitants.

L'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa recull per primera vegada aquestes dades, basant-se en el mapa religiós de Catalunya elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Generalitat l'any 2014.