Olot permetrà l'obertura de clubs de cànnabics a la ciutat

Hauran d'estar a més de 300 metres d'escoles, instituts, centres de salut i instal·lacions esportives i a més de 500 metres d'un altre club | L'ordenança limita l'horari i les condicions dels locals

per Andreu Oliveras, Olot, 17 de juny de 2016 a les 07:00 |
El regidor Josep Guix ha defensat l'ordenança que regula l'obertura de clubs cannàbics | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Olot permetrà l'obertura de clubs de cànnabis a la ciutat. El ple municipal ha aprovat sense cap vot en contra l'ordenança que regula com han de ser aquest tipus de locals. El consistori proposa que estiguin situats a més de 300 metres dels centres educatius, de salut i de les instal·lacions esportives on hi puguin assistir menors. A més, entre un club de cànnabis i un altre hi ha d'haver un mínim de 500 metres de distància i forçosament ha d'estar situat en una planta baixa.

L'ordenança també regula que hagin de tancar abans de les deu de la nit els dies d'entre setmana i no més tard de la mitjanit els divendres i dissabtes. Els clubs només podran funcionar un màxim de vuit hores el dia i l'entrada de menors hi estarà prohibida. Els locals hauran de complir amb tot un seguit de normes en relació a la salut pública. 


Segons explica l'ajuntament, aquest tipus de club permetrà conèixer millor el nombre de consumidors de cànnabis, a qui poder-los adreçar campanyes antidrogues. Les instal·lacions també seran útils pels drogodependents, per reduir els danys vinculats al consum de cànnabis de mala qualitat. 

Sol·licituds per obrir clubs cannàbics

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, explica que l'ordenança s'ha redactat en trobar-se que ara fa un any els van començar a arribar algunes peticions d'obrir uns locals d'aquestes característiques. En aquell moment van aprovar una moratòria per tenir temps de redactar aquesta ordenança que ara s'aprova de manera provisional. 
 

La CUP s'absté en considerar la normativa massa restrictiva. Foto: Martí Albesa


La regidora de la CUP, Anna Descals, ha demanat a l'equip de govern "on es pot ubicar un local cannàbic", ja que ateses les restriccions la CUP creu que poques zones de la ciutat es troben a més de 300 metres de cap escola, ni centre de salut ni instal·lació esportiva. Per aquest motiu la CUP s'ha abstingut en la votació de l'ordenança i la resta de grups hi han votat a favor. 

 

Participació