Mieres aprofita les eleccions del 26-J per consultar les inversions municipals

Els veïns triaran com destinar 23.450 euros del pressupost del 2016 entre 14 de les propostes presentades

Mieres cedeix als veïns la tria de les inversions del 2016
Mieres cedeix als veïns la tria de les inversions del 2016 | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:26h
L'Ajuntament de Mieres aprofita les eleccions del 26-J per consultar als veïns sobre les inversions que cal fer aquest any al municipi. Al costat de les urnes del Congrés i del Senat, els veïns tindran la dels pressupostos. L'ajuntament garrotxí ha reservat 23.450 euros del pressupost del 2016 per les accions que decideixin els seus habitants. És la segona partida més gran del pressupost, després de les despeses corrents.

En total el consistori ha rebut 28 propostes, de les quals els regidors, el jutge de pau i els representants de les entitats van decidir que 14 complien amb els criteris establers i són les que se sotmetran a votació

Propostes que costen entre 200 i 11.000 euros

Les propostes seleccionades oscil·len entre 200 i 11.000 euros. Hi ha des de la compra de jocs de taula, fins a arreglar la pista de petanca o el parc infantil. També ha sorgit la idea d'asfaltar un camí, reparar un mur del cementiri, fer dos lavabos públics, crear una àrea de pícnic i comprar diversos bancs on es pugui asseure la gent gran del poble. 

Un cop fet el recompte de vots, s'aniran aprovant les mesures que hagin tingut més suports fins a exhaurir els 23.450 euros que hi ha reservats per aquesta finalitat. Aquest és el primer cop que Mieres elabora uns pressupostos participatius, però ja han avançat que no serà l'últim.

A principis de març el ple va aprovar el Reglament de Participació Popular, que regula com s'han de fer les consultes, audiències públiques i els drets i deures dels ciutadans pel que fa a la participació. D'aquesta manera es materialitzava la voluntat de l'equip de govern de Vivim Mieres de "deixar les inversions reals en mans de la ciutadania", en paraules de l'alcalde, Enric Domènech.