Associacions d'empresaris reclamen una variant de les Preses desdoblada

Asseguren que "el pes dels municipis que la bloquegen és molt petit respecte a tots els habitants de la comarca"

Diverses associacions d'empresaris reclamen una variant de les Preses desdoblada
Diverses associacions d'empresaris reclamen una variant de les Preses desdoblada | Andreu Oliveras
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:15h
Diverses associacions d'empresaris garrotxines i d'altres comarques veïnes reclamen una variant de les Preses desdoblada. El president del Cercle Euram Garrotxa, Oscar Rodríguez, assegura que "una variant 2+2 respecte una d'1+1 no té un impacte mediambiental més elevat". Els empresaris creuen que el rebuig dels alcaldes de les Preses i la Vall d'en Bas a una variant de desdoblada es deu a un factor psicològic. "El pes dels municipis que bloquegen la variant és molt petit respecte als habitants de la Garrotxa i els de les comarques veïnes", ha afegit Joan Rovira del Cercle Euram Osona.

El manifest, subscrit per una dotzena d'associacions empresarials de la Garrotxa, Osona, l'Alt Empordà i les comarques gironines reclama al govern que revisi la decisió acordada amb els tres ajuntaments. Creuen que una variant d'un sol carril per sentit tard o d'hora s'haurà d'acabar desdoblant i temen que com està pensada a dia d'avui acabi siguent un perill per a la circulació. 

Per Josep Santandreu, de la Cambra de Comerç de Girona, les variants d'Olot i les Preses són
"les carreteres més urgents de les que calen a Catalunya". El volum de cotxes que passa per la via i la força del sector industrial i turístic asseguren que justifica que la carretera tingui dos carrils per sentit.

Reclamen el túnel de l'Hostal del Sol

El manifest també demana al govern espanyol que el tram que li pertoca de la variant d'Olot el faci soterrat amb un túnel a la zona de l'Hostal del Sol. Els empresaris preveuen fer-lo arribar al President de la Generalitat, al conseller de Territori i Sostenibilitat, al ministeri de Foment i als alcaldes d'Olot, les Preses, la Vall d'en Bas, Figueres i Vic.