El Cornamusam celebra 25 anys aquest dissabte

D'entre les activitats destaca el concert de l'escocès Duncan Chisholm, el ball de folk amb el grup Cul de Sac i el ball dels Óssos del Pirineu

La Cabreta és l'emblema del Festival Cornamusam
La Cabreta és l'emblema del Festival Cornamusam | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:52h
El Cornamusam celebra 25 anys aquest dissabte. Les activitats començaran a les onze del matí, amb la fase eliminatòria d'aquest concurs d'interpretació de cornamusa. Els finalistes competiran a la nit sobre l'escenari de l'Hospici, just abans del concert de Duncan Chisholm Trio. Chisholm és un dels violinistes i compositors escocesos més reconeguts del moment i tocarà acompanyat de dos altres músics d’Escòcia que complementaran el violí amb el so de la gaita, les flautes i la guitarra. El concert serà a les deu de la nit.
 
D'entre la programació d'aquest any també destaca el ball dels Óssos del Pirineu, una tradició ancestral que s'estén des del Pallars fins al Vallespir. Cada any, al voltant de la Candelera, es recrea el moment que els animals es comencen a despertar del seu període d'hibernació. Si el temps acompanya, els óssos sortiran en cercavila a les 12 del migdia des de la plaça del Teatre i tornaran a sortir a la tarda, després del ball de la Cabreta.

A dos quarts de sis de la tarda, el garrotxí Adrià Batlle interpretarà la tocada d'inici des del balcó dels espants de l'església de Sant Esteve. Tot seguit, ballarà la Cabreta. A dos quarts de vuit del vespre hi haurà ball de folk a càrrec del grup Cul de Sac, a la plaça del Teatre.

Aquest any el Cornamusam ha fet canvis en l'organització. El Til·ler, l'entitat que fins ara organitzava el festival, comença a buscar relleu. A partir d'ara l'Esbart Olot assumeix les activitats de carrer, l'Institut de Cultura es fa càrrec del concert de la nit i l'Escola de Música s'encarrega del Concurs Ratafia Russet.
 

Tota la programació del Cornamusam 2016

Galeria de Fotos Festival Cornamusam 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Festival Cornamusam 2014 (Martí Albesa)

Arxivat a