Arxivada la denúncia per abusos a una nena fa 27 anys a Puigpardines

Els jutjats d'Olot consideren que el presumpte delicte ha prescrit

Redacció NacióGarrotxa
09 de juny del 2016
Actualitzat el 16 de juny a les 21:29h
Els jutjats d'Olot arxiven la denúncia que va posar una dona per abusos sexuals per part d'un capellà en unes colònies a Puigpardines, a la Vall d'en Bas, ara fa 27 anys. Segons informa El Punt Avui, motiu és que els fets ja haurien prescrit. La víctima revela al diari que ja creia que després de tant de temps s'arxivaria, però volia denunciar-ho per dignitat i per ajudar a altres persones a fer el pas i denunciar els seus casos.

Qui sí que segueix endavant amb la investigació és el Bisbat de Girona, que ja hauria pres declaració tant a la víctima com al mossèn acusat d'abusos, a més de testimonis. El cas podria acabar amb un judici eclesiàstic. 

La víctima tenia deu anys

Els fets que s'investiguen es remunten al 1989 quan una nena de deu anys va anar de colònies a Puigpardines amb un grup de nens de la parròquia de Bellcaire d'Empordà. Durant l'estada, la nena es va posar malalta i es va haver de quedar al llit. Quan la resta de companys i monitors van marxar, el capellà va abusar d'ella i la va amenaçar. L'home tenia 54 anys i li va dir que si ho explicava a algú la mataria, assegura la víctima. 

El cas el va denunciar públicament a principis de maig, després del degoteig d'abusos que s'han anat sabent arran de la denúncia contra un professor dels Maristes de Barcelona