Anna Roca, guardonada amb el premi Garrotxí de l'any 2015

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convidat d'honor de la gala | Domènec Morera, Robolot, Rotary Club Garrotxa i Bedding Industrial de Begudà, entre els altres guardonats

Carles Puigdemont ha lliurat el premi Garrotxí de l'Any 2015 a l'actriu Anna Roca
Carles Puigdemont ha lliurat el premi Garrotxí de l'Any 2015 a l'actriu Anna Roca | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 23:15h
Anna Roca és la Garrotxina de l'Any 2015, l'onzena persona que rep aquesta distinció per part del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot. El jurat l'ha guardonat "pels èxits aconseguits amb Momo i per la seva dedicació a les arts escèniques de la Garrotxa. 

En el seu discurs d'agraïment ha reivindicat "el públic que va al teatre" i tota la gent que consumeix cultura: "Sense la cultura no sabíem res". Roca ha reivindicat l'ofici d'actriu i ha volgut agrair a la família i tot l'equip tècnic que fa possible els espectacles que representa. 

Carles Puigdemont, convidat d'honor a la gala

L'estatueta de Garrotxí de l'Any li ha lliurat el President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Puigdemont ha subratllat la "tradició molt garrotxina d'una legítima i ben fonamentada autoestima que traspassa les fronteres de la comarca". A més, el President també ha llançat un missatge en clau política. "No sé si els de Robolot tenen previst que aparegui un RoboCUP que pugui posar en perill això de la desconnexió", ha bromejat. 

Anna Roca agafa el relleu a Elisabet Canalias, Garrotxina de l'any 2014. L'actriu olotina s'ha imposat per davant de Nan Oliveras i Duaita Prats, els altres dos finalistes que havien tret més vots durant la fase de la votació popular. 
 

Fotografia de grup de tots els premiats a la gala Garrotxí de l'Any Foto: Martí Albesa


Els premis Garrotxí de l'Any també han distingit a Domènec Morera en la categoria de millor Trajectòria Personal. Morera és el fundador del grup Morera. El certamen de robòtica Robolot ha estat reconegut com la Millor Iniciativa Promocional. El premi de la Millor Iniciativa Social ha recaigut en el Rotary Club Garrotxa i la Millor Iniciativa Empresarial se l'ha emportat l'empresa Bedding Industrial de Begudà. A més, els jurats de les diferents categories també s'ha donat un garrotxí de l'any especial al Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot pels seus 50 anys d'existència.