L'Arxiu rep més de 100.000 imatges del llegat del fotògraf Emili Pujol

Una petita part s'exposaran aquest estiu al Museu de la Garrotxa | La família de Pujol ha cedit les fotografies de l'artista a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa

02 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:35h

Emili Pujol, fent una fotografia l'any 1940 Foto: Arxiu Família Pujol

La família del fotògraf Emili Pujol (Riudaura 1908 - Olot 1972) ha cedit el fons fotogràfic de l'artista a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Es tracta de 101.175 fotografies de moments de la vida quotidiana olotina dels anys de la dictadura franquista. El volum d'imatges és tal, que representa una tercera part de totes les fotografies que es conserven a l'arxiu. 

El nét de Pujol, David Aguirre, recorda com el seu avi va retratar moltes famílies als diferents aplecs de la comarca, unes imatges que "són part de la història de la vida d'Olot". Pujol era sobretot un fotògraf de carrer. La seva botiga al Firal d'Olot va estar oberta des del 1949 fins que va morir el 1972. 

Exposició a la Sala Oberta

Una petita part de l'extens fons documental es podrà veure aquest estiu a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa a l'exposició Emili Pujol, fotògraf de carrer. La mostra es podrà visitar de l'11 de juny al 15 d'agost, en el marc de la Biennal d'Olot Fotografia. 

La voluntat de l'arxiu és posar a disposició del públic tot el llegat d'Emili Pujol, fent que els ciutadans d'avui en dia coneguin les seves fotografies i vegin com era l'Olot del segle passat. Amb aquesta cessió, la família de Pujol conserva la propietat de les fotografies, però a partir d'ara les conservarà el Servei d'Imatges de l'Arxiu Comarcal, que en tindrà també els drets d'explotació. 
Arxivat a