GRÀFICS Els webs dels ajuntaments de la Garrotxa suspenen en transperència

Sant Joan les Fonts és l'únic municipi que aprova segons el laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB i ho fa pels pèls | La resta d'ens públics garrotxins estan lluny del cinc

Puntuació en transparència als webs dels 21 ajuntaments garrotxins
Puntuació en transparència als webs dels 21 ajuntaments garrotxins | NacióGarrotxa
02 de juny del 2016
Els webs dels ajuntaments de la Garrotxa suspenen en transparència. Segons el laboratori de Periodisme i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'únic que aprova és el de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts i ho fa pels pèls amb un 5,57 sobre deu. 
 
Puntuació de transparència dels webs municipals 

L'Ajuntament d'Olot, per exemple, treu un 3,85. Només compleix 20 dels 50 paràmetres que hauria de tenir. Li critiquen que hi falten els sous dels regidors, càrrecs de confiança i treballadors municipals. Tampoc hi ha ni el cost dels diners que es destinen a les diferents campanyes de comunicació, ni tampoc informes sobre l'execució trimestral dels pressupostos de l'any en curs, per citar algunes de les mancances que detecten. 

El web de l'Ajuntament de Beuda és el que treu pitjor nota de la comarca: un 0,7 sobre deu. Tampoc arriba a l'1 el de Sant Aniol de Finestres. La resta, pràcticament tots estan entre l'1,5 i el 3,5. A excepció del de Sant Joan les Fonts, cap supera el 4 sobre deu. 

També suspèn el web del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb un 2,4. Igual que la majoria de consistoris, no hi apareix ni els sous dels polítics, ni tampoc el dels càrrecs de confiança. De la mateixa manera tampoc es fa pública l'agenda del president de l'ens. 
 

Consulta els resultats detallats dels informes dels webs municipals

Clica al damunt de la imatge per veure les dades de cada web municipal.