Una trentena de parelles ballen la Sardana de Corpus a Olot

Com marca la tradició, aquest cap de setmana han sortit els Gegants i el Cap de Lligamosques

L'alcalde d'Olot presideix, novament, la Sardana de Corpus
L'alcalde d'Olot presideix, novament, la Sardana de Corpus | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
30 de maig del 2016
La tradició centenària marca que el diumenge de Corpus a Olot es balla la sardana de Corpus a la plaça Major. L'alcalde presideix la comitiva, amb la vara a la mà. Al voltant del Gegant i la Gegantessa, una trentena de parelles han saltat al ritme de l'Adéu Vila d'Olot, la sardana creada per l'olotí Joan Casanova al 1903. El ram de clavells vermells que les dones duien a la mà serveix per separar una parella d'una altra.

Entre els assistents hi havia les regidores Mar Roca i Montserrat Torras, els hereus i pubilles d'Olot i de la Garrotxa i personalitats de la societat civil olotina, sobretot vinculada a les entitats culturals. Com si haguessin fet un pacte amb la meteorologia, la Diada de Corpus s'ha pogut celebrar sota un sol radiant que res feia pressagiar el ruixat que va caure a la tarda.
 

Una trentena de parelles han ballat la Sardana de Corpus a Olot. Foto: Martí Albesa


Abans no sonés l'Adéu Vila d'Olot, el protagonisme a la plaça se l'han endut els gegants, que acompanyats del Cap de Lligamosques han ofert els seus dos balls al públic assistent. L'anècdota del dia l'ha protagonitzat la Cobla la Principal d'Olot. Els gegants no han pogut complir amb la puntualitat que els caracteritza a l'hora de començar a ballar perquè els músics no tenien les cadires per poder tocar. 

Corpus és una de les dues ocasions a l'any que el reglament permet veure els gegants al carrer. A més del ball d'aquest diumenge, dissabte a la tarda van desfilar en cercavila pel centre de la ciutat. La propera oportunitat per tornar a veure el Gegant i la Gegantessa serà el 7 de setembre, amb la cercavila d'inici de les Festes del Tura 2016.
 

Ball dels Gegants d'Olot, amb motiu del Corpus. Foto: Martí Albesa

Ball dels Gegants d'Olot, amb motiu del Corpus. Foto: Martí Albesa

Arxivat a