Un centenar d'animalistes es manifesten a Olot en contra dels correbous

La Fundació Fauna vol que els olotins es posin "en la pell del brau" abans de votar a la consulta ciutadana organitzada per l'ajuntament

Un centenar de persones han reclamat votar «Sí» a abolir els correbous
Un centenar de persones han reclamat votar «Sí» a abolir els correbous | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
28 de maig del 2016
Actualitzat el 02 de juny a les 18:29h
Un centenar de persones s'han manifestat aquesta tarda contra els correbous a Olot. Vestits de negre i amb caretes de bou han volgut que les persones que passaven per davant l'església de Sant Esteve es posessin en la pell del brau. Unes cartolines expressaven "Olot sense correbous".

L'acte reivindicatiu és la cloenda de la campanya perquè els olotins votin "Sí" a abolir els correbous en la consulta ciutadana organitzada de l'1 al 7 de juny. Més de 29.000 persones tindran dret a vot via internet. Hauran de respondre a la pregunta: "Olot ha de deixar d'organitzar correbous?".

"No té sentit avui en dia que la gent es diverteixi a costa del patiment d'un pobre animal, i a més l'Ajuntament d'Olot ja s'ha compromès a substituir les vaquetes per altres activitats lúdiques si finalment es deixen d'organitzar els correbous", explica David Serramitjana de la Fundació Fauna.  
 

Els animalistes volen que els olotins es posin «en la pell del brau». Foto: Martí Albesa


Dimecres passat, partidaris i detractors dels correbous van debatre cara a cara a davant la plaça de braus. El patiment o no de l'animal, els més de 300 anys de tradició de la festa i el fet que cada any s'ompli la plaça de braus quan es fa el correbou van ser els arguments exposats per un i altre bàndol. 

Tota l'oposició de l'Ajuntament d'Olot - ERC, CUP i Olot en Comú - ja s'han mostrat partidaris de votar "Sí" a la prohibició dels correbous. Entre l'equip de govern sociovergent hi ha disparitat d'opinions. L'alcalde, Josep Maria Corominas, i tres regidors convergents més ja s'han posicionat públicament a favor d'acabar amb la festa. En canvi, el portaveu socialista Josep Guix ha defensat votar "No" a la consulta. 

La Federació d'Entitats Taurines de Catalunya va amenaçar de portar l'Ajuntament d'Olot als tribunals si seguia endavant amb la consulta. Les entitats consideraven "il·legal" i "anticonstitucional" preguntar a la ciutadania si calia abolir la festa. 
 

Fauna ha organitzat l'acte per reclamar votar «Sí» a abolir els correbous. Foto: Martí Albesa

Arxivat a