Un total de set garrotxins van a les llistes del Congrés i el Senat el 26-J

Jordi Xuclà torna a encapçalar la candidatura gironina de CDC | ERC repeteix amb tres persones de la comarca a les paperetes | Josep Berga, Júlia Sala i Ignasi Mulleras s'incorporen a les llistes

Garrotxins escollint les paperetes a les eleccions espanyoles del desembre
Garrotxins escollint les paperetes a les eleccions espanyoles del desembre | Martí Albesa
25 de maig del 2016
Actualitzat el 01 de juny a les 9:14h
El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest matí les llistes de les formacions que concorreran el proper 26 de juny a les eleccions espanyoles, tant al Congrés com al Senat. En total, sis garrotxins figuren a les candidatures que presenten molt pocs canvis respecte a les del 20 de desembre. 

L'olotí Jordi Xuclà és novament qui ocupa el lloc més destacat i torna a encapçalar la llista gironina de CDC al Congrés, ara sense la marca de Democràcia i Llibertat. Fa 15 anys que Xuclà és a Girona, primer com a senador i des del 2004 com a diputat. La llista la tanca el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga, com a sisè suplent.

Esquerra Republicana és altra vegada el partit amb una llista més garrotxina. La responsable de les JERC d'Olot, Susanna Pagès, ocupa la cinquena posició a la candidatura del Congrés. A més, cal afegir-hi l'exalcaldessa de Riudaura Eulàlia Massana que és la tercera suplent de la llista. Al Senat, l'olotina Laura Aubert és una de les suplents.

L'exregidora del PP a Olot, Júlia Sala, s'incorpora a la llista gironina del PP com a quarta suplent. Plataforma per Catalunya estrena candidatura al Congrés, amb l'exregidor d'Olot Ignasi Mulleras a la sisena posició.

Onze candidatures i sis diputats en joc

A part de CDC, ERC, PP i PxC, a comarques gironines també es presenten el PSC, En Comú Podem, Ciutadans, Escons en Blanc, el Partit Comunista, Recortes Cero i el PACMA.

En total, a Girona hi ha en joc sis diputats i quatre senadors. En aquesta curta legislatura CiU ha tingut dos representants al Congrés, ERC dos, En Comú Podem un i el PSC un. Al Senat, tres de les cadires fins ara les ocupaven els convergents i una els socialistes. 

A la Garrotxa el 20 de desembre passat va guanyar Democràcia i Llibertat, la coalició on estava inclosa CDC, amb un 35% dels vots. ERC va quedar segona amb un 27% dels suports i En Comú Podem tercera amb un 12% dels sufragis.
 

Resultats Eleccions Espanyoles 20-D