Olot permet pagar el parquímetre a través dels telèfons mòbils

L'aplicació fa possible allargar el temps d'estacionament sense haver-se d'apropar al vehicle i també retorna els diners dels minuts que s'han pagat de més | A la ciutat hi ha 380 places de zona blava

Un dels 22 parquímetres que hi ha repartits per Olot
Un dels 22 parquímetres que hi ha repartits per Olot | Andreu Oliveras
24 de maig del 2016
La zona blava d'Olot ja es pot pagar a través d'una aplicació per a mòbils. El nou sistema de pagament també permet renovar el temps d'estacionament en cas que calgui allargar-lo i també torna els diners d'aquells minuts de més que s'han pagat i no s'han utilitzat. 

L'aplicatiu està disponible per a dispositius IOS i Android. Un cop descarregat, l'usuari ha de crear un perfil amb les seves dades personals, la matrícula del cotxe que hi vol vincular i un número de targeta de crèdit. A partir d'aquí, les dades ja estan vinculades amb el sistema de control de parquímetres i s'actualitzen instantàniament. 

Es tracta de la mateixa aplicació que ja funciona a altres poblacions com Lloret de Mar, Palamós, Calonge i Pals. De fet, un cop creat el perfil i baixada l'app, els usuaris la poden fer servir en qualsevol d'aquests municipis. Els responsables de l'empresa que ha creat l'aplicatiu expliquen que entre un 5% i un 15% dels usuaris de zona blava d'aquestes poblacions ja l'utilitzen com a mètoda de pagament. 

380 places de zona blava

Actualment a Olot hi ha unes 380 places de zona blava i 22 parquímetres repartits, sobretot, al centre de la ciutat. De mitjana aquestes places tenen una ocupació d'un 60%. Al centre és on és més alta, amb puntes del 90%, i als voltants de l'Escola d'Art i l'avinguda de Girona és on menys s'utilitzen.
Arxivat a