correbous

Aprovada, sense cap vot en contra, la moció de Fauna anticorrebous

Els regidors Josep Berga, Estanis Vayreda i Núria Fité voten a favor de la moció conjuntament amb ERC, la CUP i Olot en Comú | La resta de l'equip de govern sociovergent s'absté

per Andreu Oliveras, Olot, 19 de maig de 2016 a les 21:50 |
12 dels 21 regidors han donat suport a prohibir els correbous | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aprovada sense cap vot en contra la moció presentada pel col·lectiu Fauna que dóna suport a respondre "Sí" a la consulta per prohibir els correbous. Com era d'esperar l'oposició en bloc - ERC, CUP i Olot en Comú - han donat suport a la mesura. L'equip de govern sociovergent ha optat per donar llibertat de vot als seus regidors. Els convergents Josep Berga, Estanis Vayreda i Núria Fité han manifestat el seu suport a prohibir l'espectacle, mentre que els altres sis regidors de CiU i els tres del PSC s'han abstingut.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha justificat l'abstenció al·legant que la moció "està fora de lloc". "Teníem un camí clar, un camí diàfan que és la consulta", opina Corominas. L'alcalde fa dies que ha fet públic el seu vot favorable a prohibir els correbous a la consulta


El portaveu socialista, Josep Guix, argumenta que el seu partit s'absté per garantir la neutralitat institucional respecte la consulta. "El nostre partit es manifesta a favor del correbou a nivell general, però hi haurà regidors que a la consulta votaran a favor i d'altres en contra", explica Guix. 
 

Un grup de persones d'entre el públic han alçat cartells anticorrebous. Foto: Martí Albesa


Des del primer moment que es va anunciar la consulta, Esquerra Republicana s'hi ha manifestat en contra, al·legant que és una qüestió que ha de decidir el ple. El regidor Lluís Juncà considera que la pregunta és una manera "d'espolsar-se responsabilitats per part de l'equip de govern" i creu que és bastant probable que el resultat generi més dubtes que respostes. Juncà subratlla la "incoherència d'organitzar correbous si volem una societat amb ciutadans cívics, responsables i respectuosos amb l'entorn". 

Des de la CUP, Lluís Rubió, assenyala que votar "Sí" a la consulta és "revertir tota una tradició de maltractament molt justificat històricament i tradicionalment a la nostra societat". Xavier Garcia ha explicitat el suport d'Olot en Comú a la moció presentada per Fauna. 


El text aprovat insta el ple a donar suport a la campanya "Olot sense correbous" i demana a l'ajuntament que es comprometi, en cas que guanyi el "Sí", a organitzar una activitat alternativa per les Festes del Tura que doni molta més diversió als joves sense maltractar els animals.

David Serramitjana, de la Fundació Fauna, ha estat l'encarregat de llegir el text de la moció, mentre un nombrós grup del públic aixecava cartells a favor de prohibir els correbous, uns cartells que també mostraven els regidors de l'oposició.

 

Participació