Olot crearà un espai de treball col·laboratiu, instal·lat al Barri Vell

L'Ajuntament adequarà un local d'uns 200 metres per convertir-lo en un lloc de co-working entre autònoms i emprenedors | El servei hauria d'entrar en funcionament al llarg del 2017

Esquerra Republicana reclama un espai de co-working encara més ambiciós
Esquerra Republicana reclama un espai de co-working encara més ambiciós | Martí Albesa
20 de maig del 2016
Olot crearà un espai de treball col·laboratiu, co-working, al Barri Vell d'Olot. L'Ajuntament buscarà un local d'uns 200 metres quadrats, per tal que hi treballin un màxim de 16 autònoms. Segons explica el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, l'objectiu és que compartint espai, diferents professionals puguin relacionar-se entre ells i crear nous projectes de manera conjunta: "Moltes vegades treballen des de casa seva i els manca aquesta relació amb altres professionals".

Aquest espai també vol servir per revitalitzar el Nucli Antic, ja que la voluntat és situar-lo entre la plaça Major i la plaça del Carme. L'Ajuntament en finançarà la inversió inicial i les obres d'adequació. El servei es treurà a concessió a una empresa privada o agrupació de professionals que serà qui en farà la gestió, a canvi d'una quota anual que ha de servir per compensar les despeses de lloguer i subministraments. 

La idea de l'equip de govern és que les obres d'adequació comencin aquest 2016 o com a molt tard a principis del 2017, per tal que l'any que ve l'espai ja pugui entrar en funcionament. Els usuaris del servei pagarien com a màxim una quota mensual de 200 euros. Tot i així, en les bases s'establiran descomptes per a les persones seleccionades pel servei d'emprenedoria de l'IMPO.
 

La CUP vol una gestió pública del nou espai de co-working. Foto: Martí Albesa


La creació d'un espai de co-working agrada també a l'oposició, sobretot si s'instal·la al Nucli Antic. Tot i així, tant la CUP com Olot en Comú critiquen que la gestió s'externalitzi a una empresa privada i defensen que l'hauria de fer el propi ajuntament, a través de l'Institut Municipal de Promoció. Des d'Esquerra Republicana reclamen un projecte més ambiciós, que demostri una verdadera voluntat de servei públic. El projecte s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC i el PSC i l'abstenció de la CUP i Olot en Comú.
Arxivat a