El Síndic insta als regidors a ser diligents en matèria urbanística

Rafel Ribó ha passat comptes davant el ple municipal i ha demanat polítiques rigoroses contra l'especulació ara que l'economia comença a recuperar-se | El 2015 els veïns d'Olot van tramitar 50 queixes i consultes al Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges ha presentat l'informe anual, davant els regidors d'Olot
El Síndic de Greuges ha presentat l'informe anual, davant els regidors d'Olot | Martí Albesa
20 de maig del 2016
El Síndic de Greuges demana als regidors olotins a continuar amb la màxima vigilància en matèries urbanístiques, a mesura que l'economia comenci a recuperar-se. "Era molt fàcil fer polítiques rigoroses de control d'urbanisme i especulació en època de crisi; no serà tan fàcil a mesura que hi hagi recuperació econòmica, que de vegades pot reproduir en afany d'especulació", reflexiona Rafael Ribó.

Ribó ha presentat l'informe anual de queixes tramitades per part dels olotins i ha advertit al constori que l'any que ve hi inclourà un anàlisi de l'aplicació de la llei de transperència per part de l'Ajuntament d'Olot. 

El Síndic reclama primar els drets dels ciutadans per sobre de tot: "Poden haver-hi polítiques públiques que respectin absolutament la legalitat però que ataquin els drets, els drets sempre s'han conquerit més enllà de la legalitat"

50 queixes i consultes

El 2015, els olotins van tramitar 15 queixes i 35 consultes davant del Síndic. Són menys actuacions que el 2014 i segueix la línia descendent iniciada des del 2012 quan es van efectuar quasi el doble de queixes i consultes. Les queixes es reparteixen a parts igual entre la Generalitat i els ajuntaments. En total aquests procediments efecten a unes 87 persones. 
Arxivat a