Més de 29.000 veïns d'Olot podran votar sobre el futur dels correbous

La consulta per via electrònica començarà l'1 de juny a les vuit del matí i acabarà el 7 de juny a les vuit del vespre, quan es faran públics els resultats | Corominas assegura que és totalment legal

19 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:02h
Un total de 29.068 veïns d'Olot majors de 16 anys tindran dret a vot a la consulta sobre el futur dels correbous a la ciutat, que se celebrarà de l'1 al 7 de juny per via electrònica. Podran votar totes aquelles persones que hagin complert els 16 anys abans de l'1 de juny. Aquesta setmana ja s'ha començat a repartir les contrasenyes personalitzades a les bústies de tots els olotins i al llarg de la setmana que ve totes les persones amb dret a vot l'haurien d'haver rebut a casa. En cas contrari, poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Olot i els en generaran una altra. 

La consulta començarà l'1 de juny a les vuit del matí i acabarà el dia 7 de juny a les vuit del vespre. El consistori preguntarà a tots els veïns: "Olot ha de deixar d'organitzar correbous?" i "Consideres la variant d'Olot una obra urgent i prioritària?". Les dues preguntes es podran respondre amb un "sí", un "no" i "en blanc". Els resultats provisionals es faran públics el mateix dia 7 de juny a les vuit del vespre, tan bon punt s'acabi el termini de votacions. 

Votar amb les màximes garanties de seguretat

El responsable de l'empresa que porta tot l'operatiu de la consulta assegura que s'han pres les màximes precaucions per blindar-se davant de possibles atacs informàtics i que en tot moment es garantirà el secret del vot. "Ni nosaltres mateixos podem saber què ha votat cadascú", explica Jaume Mateu de l'empresa Muneval. 
 

Presentació del dispositiu de la consulta sobre els correbous d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


A partir de l'1 de juny, totes les persones amb dret a vot podran podran accedir a l'espai de la consulta enllaçat al web de l'Ajuntament d'Olot, amb el DNI i la contrasenya que hauran rebut a casa. A més, tots aquells que no tinguin ordinador a mà o no s'aclareixin amb la informàtica podran anar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a la Biblioteca Marià Vayreda, l'Institut Municipal de Promoció, l'Institut Muncipal d'Educació, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa o l'Hospital d'Olot, on hi haurà un tècnic que els ajudarà a fer els tràmits. Cada persona podrà votar tantes vegades com vulgui, però només comptarà l'última de les respostes enregistrades.

Defensa de la legalitat de la consulta

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha respost a les acusacions que la consulta és "anticonstitucional" i "il·legal", per part de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya. Assegura que han complert escrupulosament la llei i que preguntar als ciutadans hauria de ser "una obligació de qui governa". Segons Corominas, a la Federació "no els fa por la consulta, sinó que els fa por la resposta". 

Josep Maria Corominas també ha volgut aclarir que la pregunta sobre la variant d'Olot "no té cap connotació sobre el tipus de variant" i defensa que senzillament es demana si és o no proritària.
Arxivat a