Crida de MIFAS als comerciants d'Olot a adaptar les botigues a les cadires de rodes

L'ajuntament s'afegeix a la campanya i subvencionarà el 95% del cost de la llicència d'obres per eliminar les barreres arquitectòniques | Dissabte organitzen una jornada d'eslàlom amb cadira de rodes a la plaça Major

MIFAS vol que els comerços del Nucli Antic adaptin el seu accés
MIFAS vol que els comerços del Nucli Antic adaptin el seu accés | Martí Albesa
18 de maig del 2016
Actualitzat el 24 de maig a les 18:40h
L'agrupació MIFAS fa una crida als comerciants d'Olot a adaptar les seves botigues a les persones amb cadira de rodes. En la majoria de casos es tracta d'instal·lar rampes per salvar l'escaló inicial que cal pujar per accedir a la botiga des del carrer. Eliminar les barreres arquitectòniques no només beneficia a les persones amb mobilitat reduïda sinó també als cotxes de criatures i a les persones que van amb el carro de la compra, recorden des del col·lectiu.

El president de l'Associació de Comerciants d'Olot, Jordi Rovira, reconeix que actualment "hi ha més graons que botigues adaptades" i confia que que aquesta campanya serveixi per conscienciar als comerciants que cal fer obres de reforma, o com a mínim instal·lar rampes metàl·liques que es puguin posar i treure quan hi hagi necessitat.

Jocs amb cadira de rodes per conscienciar la població

Per tal que la gent prengui consciència de la dificultat de desplaçar-se amb cadira de rodes, des de MIFAS han programat dues activitats pels propers dies. Dissabte, a les cinc de la tarda, es disputarà un torneig d'eslàlom amb cadira de rodes. Els participants hauran de salvar cons, rampes i graons per veure les dificultats que es troben cada dia les persones de mobilitat reduïda. 

A més a més, aquest divendres també han organitzat una jornada d'atletisme amb cadira de rodes, a la pista d'atletisme d'Olot. Els alumnes de sisè de primària de l'escola Malagrida i l'escola del Morrot disputaran dues proves amb cadira de rodes (eslàlom i cursa de quaranta metres) i també una cursa de quarante metres amb deficiència visual i un torneig de boxa adaptat. 
Arxivat a