Fauna presenta una moció per posicionar els regidors respecte els correbous

El text reclama donar suport a la campanya "Olot sense correbous" i en cas que guanyi aquesta opció a la consulta, incloure una activitat alternativa per Festes del Tura sense maltractament animal

Presentació de la moció en contra dels correbous a Olot
Presentació de la moció en contra dels correbous a Olot | Andreu Oliveras
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:50h
La Fundació Fauna vol que els regidors es posicionin respecte el futur dels correbous a la ciutat d'Olot. Per fer-ho, ha presentat una moció que es debatrà dijous vinent al ple on els insta a donar suport a la campanya Olot sense correbous. "Els representants polítics s'hauran de posicionar", remarca el seu portaveu, David Casamitjana.

El text també insta el consistori que en cas que a la consulta guanyi el "Sí", la resposta favorable a abolir els correbous, l'ajuntament s'ha de comprometre "a incloure al programa de Festes del Tura una activitat alternativa al correbou per al jovent que permeti molta més diversió i sense maltractar animals".

La moció no agrada a l'alcalde, Josep Maria Corominas: "A mi personalment m'incomoda, teníem un procés obert de consulta". Corominas, que ja va expressar la seva opinió favorable a suprimir els correbous, ha expressat que encara no han decidit el sentit del vot de l'equip de govern respecte la moció, o si hi haurà llibertat perquè cada regidor voti el que cregui oportú.

Els tres partits de l'oposició - ERC, CUP i Olot en Comú - han mostrat repetidament la seva posició a favor d'acabar amb els correbous a la ciutat d'Olot. 

Campanya a favor del Sí a la consulta

Des d'ara i fins el 7 de juny, dia que acaba la consulta, la Fundació Fauna farà campanya a favor de votar sí a la primera pregunta. De moment ja han obert una pàgina a Facebook i un compte a Twitter i ara animen a la població a penjar fotografies amb el cartell "Olot sense correbous, jo voto sí".
Arxivat a