L'Ajuntament d'Olot ultima la redacció del projecte dels nous camps de futbol

Dijous vinent, la junta de govern local l'aprovarà i obrirà el concurs per contractar a les empreses constructores | Les obres haurien de començar la primera quinzena de juny

12 de maig del 2016
Actualitzat el 19 de maig a les 20:54h
Distribució dels dos nous camps de futbol i l'edifici de vestidors, al Morrot
Distribució dels dos nous camps de futbol i l'edifici de vestidors, al Morrot | Aj Olot
La junta de govern local d'Olot aprovarà dijous de la setmana que ve el projecte de construcció de dos camps de futbol a la zona del Morrot i el plec de clàusules perquè les empreses constructores que ho vulguin s'hi puguin presentar. La idea amb què treballa el consistori és que les obres comencin durant la primera quinzena del mes de juny i esitugin acabades abans de l'1 d'octubre. 

A la zona del Morrot es construirà un camp de 105x64 metres que anirà ubicat a la zona més propera a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Aquest camp és d'unes dimensions similars a l'Estadi Municipal de Futbol i el podrà utilitzar per entrenar el primer equip de la Unió Esportiva Olot, a part dels altres clubs de categories inferiors que també el facin servir. 

El segon camp tindrà una mida una mica més reduïda, de 95x58metres. Tots dos camps es poden subdividir en dos camps de futbol set, de tal manera que es podrien arribar a jugar fins a quatre partits simultanis a les instal·lacions del Morrot. Entre mig dels dos terrenys de joc s'hi construirà un nou edifici de vestidors. 
 

Dibuix del nou accés als camps de futbol que es construiran al Morrot. Foto: Aj. Olot


L'Ajuntament preveu gastar-se 1.750.000 euros en executar l'obra. De moment l'assumirà íntegrament el consistori, però l'alcalde, Josep Maria Corominas, ha explicat que confien en rebre subvencions tant per part de la Federació Catalana de Futbol com de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat. 

La gespa artificial que actualment cobreix un dels dos camps del Morrot s'aprofitarà i s'instal·larà al camp del Sant Pere Màrtir, situat al Pla de Dalt. D'aquesta manera, la ciutat comptarà amb quatre camps de gespa artificial: el de Sant Roc, el del Sant Pere Màrtir i els dos del Morrot. A aquests cal sumar-hi els camps de gespa natural de l'Escola de Futbol Garrotxa i els dos de terra a les Mates i l'Estadi d'Atletisme. 

Actualment 543 persones juguen en algun dels equips de futbol base d'Olot, repartit entre diverses categories. L'Ajuntament preveu assumir la gestió dels camps de futbol, que ara va a càrrec dels respectius clubs, amb la idea de treure'n el màxim rendiment i que tothom pugui utilitzar les instal·lacions.

Tota l'oposició està en contra de l'obra

L'equip de govern sociovergent s'ha quedat sol defensant el projecte. Esquerra Republicana aposta per gastar-se més diners, quan es tinguin, i construir els camps a la zona de les Planotes, que ofereix possibilitats de creixement si es volguessin ampliar en un futur. La CUP opina tot el contrari. Creu que ara no és el moment de gastar-se "tants diners" en dos camps de futbol ja que consideren que hi ha altres prioritats. En tot cas, el partit demana una consulta perquè els olotins decideixin si construir-los o no. Olot en Comú també creu que ara no és el moment i és partidari de fer el projecte més endavant quan la crisi econòmica hagi passat.
Arxivat a