El Lluèrnia 2016 ocuparà la riba del Fluvià

El festival vol que el 12 de novembre també s'instal·lin muntatges de llum i foc a tocar del riu, entre el pont de Cal Russet i els jardins de la Vila Vella | Fins el 30 de juny hi ha temps per presentar les propostes d'instal·lacions

Xevi Bayona va transformar el cràter del volcà Montsacopa, al Lluèrnia 2015
Xevi Bayona va transformar el cràter del volcà Montsacopa, al Lluèrnia 2015 | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
11 de maig del 2016
El Lluèrnia 2016 s'ha proposat guarnir el Fluvià de muntatges efímers de llum i foc. L'organització vol que en la propera edició del festival també hi hagi instal·lacions en el tram de riu que va des del pont del Rosset fins als jardins de la Vila Vella. D'aquesta manera es crearà un recorregut des del Puig del Roser fins a la plaça del Carme passant tant per dins el Nucli Antic com pel costat del riu. 

Fins el 30 de juny es poden enviar propostes de les instal·lacions que volen formar part del Festival Lluèrnia 2016, que aquest any se celebrarà el dissabte 12 de novembre, de sis de la tarda a dotze de la nit. Cal fer les propostes a [email protected] i el 31 de juliol el jurat donarà a conèixer el veredicte amb els 12 muntatges seleccionats. 
 

El Lluèrnia 2015 va recrear una colada de lava, baixant del volcà Montsacopa. Foto: Martí Albesa


El Festival ha marcat en un mapa els espais que ja estan reservats per a instal·lacions que encarregaran expressament i d'altres de lliures on voldrien instal·lar-hi algunes de les propostes presentades a través del concurs públic. 

La d'aquest any serà la cinquena edició d'un festival que ja s'ha consolidat com una de les propostes estrelles de la tardor olotina. L'any passat 57 muntatges van brillar al centre d'Olot, que es va omplir com mai de visitants que no es volien perdre la festa. 
 

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

Un dels muntatges del Festival Lluèrnia 2015. Foto: Martí Albesa

Arxivat a