Nucli antic

Un centenar de persones es manifesten en defensa del Nucli Antic d'Olot

Sota el lema "Per la dignitat del Barri Vell, fem Barri Vell" recorren el carrer Major des de Sant Esteve fins al Carme

per Andreu Oliveras, Olot | 6 de maig de 2016 a les 20:45 |
Capçalera de la manifestació reclamant accions al Nucli Antic | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un centenar de persones han seguit la crida feta pels veïns del Barri Vell i s'han manifestat per exigir actuacions al Nucli Antic d'Olot. Rere la pancarta Per la dignitat del Barri Vell, fem Barri Vell, han recorregut la distància que separa l'església de Sant Esteve de la plaça del Carme. A la marxa hi havia veïns del barri, comerciants i també persones que tot i no viure-hi ni treballari volen que s'actuï en reformar el centre d'Olot.

"Des de l'ajuntament no concreten res", es queixa en Ramon Serrat, un dels veïns del Nucli Antic presents a la marxa. Un dels problemes que més l'afecten és la inseguretat. Assegura que als últims tres mesos han intentat entrar a casa seva tres vegades, forçant-li la porta. També està tip de l'incivisme i que determinats carrers s'hagin convertit en lavabos públics. 


Tips de "l'abandonament" del barri

Els impulsors de la manifestació diuen estar tips de "l'abandonament" que pateixen per part de l'ajuntament. Volen propostes concretes i per això han creat tres grups de treball per buscar idees per resoldre les problemàtiques en matèria d'habitatge, de carrers i de comerços. 


L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, es defensa argumentant que s'hi han invertit molts diners i contínuament s'hi fan fires i accions per portar vida al barri. Els veïns no hi estan d'acord. "Sí que es fan accions pel cap de setmana, pel turisme, però les persones que vivim aquí dia a dia necessitem un futur, ens sentim defraudats", asseguraven aquesta asetmana. 
 

Un centenar de persones s'han manifestat reclamant actuacions de millora al Barri Vell d'Olot. Foto: Martí Albesa


La trobada entre veïns del Barri Vell va començar just després de Setmana Santa, abans de l'esfondrament de part d'una casa. Tot i així, aquest episodi ha accelerat les trobades. A dia d'avui encara hi ha una vintena de veïns que segueixen desallotjats des del 10 d'abril, a l'espera que acabin els treballs d'enderroc de la casa d'on es va desprendre part de la teulada. 

 

Participació