Juan Diego, Lola Dueñas i Nathalie Poza, de rodatge a l'Hospital d'Olot

El director Lino Escalera filma fins dissabte algunes de les escenes de la pel·lícula "No sé decir adiós" | L'equipament olotí representa a la ficció un centre hospitalari de la ciutat de Barcelona

L'actor Juan Diego, rodant a l'Hospital d'Olot
L'actor Juan Diego, rodant a l'Hospital d'Olot | Martí Albesa
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:05h
Càmeres, actors i personal tècnic ocupen aquests dies l'Hospital d'Olot amb motiu del rodatge de No sé decir Adiós, el primer llargmetratge del director Lino Escalera. L'equip de pel·lícula es va instal·lar al centre ahir a la tarda i s'hi estarà fins dissabte. Escalera explica que buscaven un hospital per l'última part de la pel·lícula "molt net i molt neutre", unes condicions que han trobat a la Garrotxa. 

No sé decir adiós és un drama amb tocs de comèdia. Narra la història d'una retrobada entre dues germanes (Lola Dueñas i Nathalie Poza) que fa anys que no es parlen empeses per la malaltia terminal del seu pare (Juan Diego). La filla jove, intepretada per Poza, decideix dur el seu pare des d'un hospital d'Almeria fins a un de Barcelona. Aquestes escenes que en la ficció passen a un centre hospitalari de Barcelona, a la realitat es graven a Olot. 

El rodatge de la pel·lícula va començar el 12 d'abril i durarà fins el 15 de maig. S'han gravat escenes a Girona, Salt, Llançà, Roses i Almeria i la setmana que ve l'equip es traslladarà a Barcelona. La idea és que la pel·lícula s'estreni als cinemes a finals de setembre. 
 

Rodatge d'una de les escenes de «No sé decir adiós», a l'Hospital d'Olot Foto: Martí Albesa


El director de l'Hospital d'Olot, Carles Puig, destaca per és el primer cop que es roda una pel·lícula en aquest hospital, inaugurat a l'octubre del 2014. El centre i la pel·lícula s'han coordinat per tal d'afectar el mínim possible en el dia a dia dels pacients. L'equip de rodatge ha filmat escenes en sales que encara no s'utilitzen mèdicament i per les escenes en passadissos s'han buscat rutes alternatives per no interferir en els usuaris. 

Aquesta tarda l'escena tenia lloc en una de les habitacions de la quarta planta i el protagonista era el personatge interpretat per Juan Diego. Segons l'actor, un dels missatges que transmet la pel·lícula és que "mentre hi ha vida hi ha esperança i que cal mirar la vida amb humor". 
Arxivat a