Meritxell Borràs visita els 28 pisos buits comprats per la Generalitat i l'Ajuntament

La consellera subratlla que tot i la suspensió del TC, les administracions encara poden fer molt en matèria d'habitatge | L'alcalde d'Olot respon a les crítiques de la CUP i diu que l'ajuntament "va a totes" en aquest tema

La consellera Meritxell Borràs, visitant els pisos de lloguer social de Sant Miquel
La consellera Meritxell Borràs, visitant els pisos de lloguer social de Sant Miquel | Martí Albesa
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:11h
La Generalitat i l'Ajuntament d'Olot signen la compra de 28 pisos buits al barri de Sant Miquel per destinar-los a lloguer social, tal com va aprovar el darrer ple municipal. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha visitat aquest matí les vivendes, acompanyada de l'alcalde d'Olot i el regidor d'habitatge. 

Borràs ha destacat que "mentre uns posen pal a les rodes, el govern català treballa per tenir un habitatge digne", referint-se a la suspensió de la ILP d'habitatge per part del Tribunal Constitucional. La consellera subratlla que el Parlament tornarà a aprovar una llei que cobreixi els aspectes suspesos pel TC. 

Tot i així, Meritxell Borràs destaca que malgrat la suspensió els ajuntaments poden fer molt en matèria d'habitatge i els anima a seguir treballant-hi. Defensa la compra de pisos buits als bancs, com els 28 de Sant Miquel, per incrementar la bossa d'habitatges socials sense necessitat de construir-ne de nous. 
 

La consellera Meritxell Borràs, atenent a la premsa de visita a Olot Foto: Martí Albesa


En total les dues administracions han comprat dos blocs de pisos que eren propietat de Solvia. N'han pagat 1.106.000 euros, 594.000 dels quals els ha abonat l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que es queda 15 pisos, i 512.000 l'Ajuntament d'Olot, que se'n queda 13. Els 28 pisos els gestionarà l'oficina municipal d'habitatge i la idea de l'ajuntament és destinar-los a vivendes per a joves que es vulguin independitzar. Properament s'elaboraran les bases per optar a un d'aquests pisos, que es faran d'acord amb l'opinió de l'associació de veïns de Sant Miquel, asseguren des del consistori. 

Olot "va a totes" en matèria d'habitatge

Aquesta setmana la CUP ha iniciat una campanya demanat a l'Ajuntament d'Olot que intensifiqui les polítiques d'habitatge i pressioni els bancs per obligar-lo a cedir pisos buits. Josep Maria Corominas els respon que el govern olotí va "a totes" en matèria d'habitatge i destaca la bona predisposició dels bancs per destinar pisos buits a lloguer social. 
Arxivat a