Castellfollit fa una crida a netejar la cinglera

Dissabte, el municipi se suma a la campanya "Let's clean up Europe"

Un grup de voluntaris netejaran la cinglera de Castellfollit de la Roca
Un grup de voluntaris netejaran la cinglera de Castellfollit de la Roca | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
04 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:38h
Castellfollit de la Roca fa una crida als veïns a netejar la cinglera. Aquest dissabte, a les nou del matí, l'ajuntament ha convocat a la torre del rellotge a tothom qui vulgui col·laborar en el rentat de cara a l'emblema del poble. L'acció se centrarà al vessant sud de la cinglera, la que dóna al riu Turonell i on des de fa dos anys l'entitat local Natura 1km2 recupera l'antic camí que feia servir la gent per anar a la gorga dels soldats.

L'organització repartirà bosses d'escombraries i guants de plàstic entre els voluntaris, tot i que agrairà que pugui els porti de casa. L'acció forma part de la campanya de neteja Let's Clean Up Europe, que va comptar amb quasi 3.400 intervencions l'any passat.

La campanya també vol servir per conscienciar als cituadans de no llençar deixalles al penya-segat. Durant els darrers dos anys a la cinglera hi han trobat rentadores, rodes, matalassos i somiers, entre altres deixalles. L'activitat acabarà a les 12 del migdia amb un aperitiu i es calcularan els quilos de deixalles recollides.

185 accions de neteja arreu de Catalunya

A Catalunya entre divendres i diumenge s'organitzen 185 activitats de neteja, quatre de les quals a la Garrotxa. A més de la cinglera de Castellfollit, dissabte també es netejarà la Font Puda i el riu Fluvià a Sant Jaume de Llierca. Divendres, els alumnes de l'escola de Mieres netejaran la carretera de Mieres a Santa Pau i els de l'Institut Bosc de la Coma un tram del Fluvià proper al centre.
 

Consulta totes les activitats que es fan a Catalunya dins el Let's Clean Up Europe

 
Arxivat a