Els veïns del Nucli Antic convoquen una manifestació en defensa del barri

Denuncien un "abandonament" per part de l'ajuntament i reclamen accions concretes per millorar l'estat del centre històric d'Olot

Els veïns del barri vell denuncien un «abandonament» de l'ajuntament
Els veïns del barri vell denuncien un «abandonament» de l'ajuntament | Martí Albesa
02 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:31h
Els veïns del Nucli Antic d'Olot estan tips de "l'abandonament" que diuen que pateixen per part de l'ajuntament i per això han convocat una manifestació aquest divendres a les vuit del vespre davant les escales de Sant Esteve. Volen que hi assisteixi "tota la població que s'estima el Barri Vell", explica Lluís Riera, comerciant del nucli antic. 

Els impulsors de la manifestació asseguren que no volen queixar-se sinó que demanen propostes concretes. Per això han creat tres grups de treball per buscar idees per resoldre les problemàtiques en matèria d'habitatge, de carrers i de comerços. "Està bé que es parli de la variant, del Firal, dels correbous, però ¿què passa amb el Barri Vell?", es pregunta Riera. 

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, es defensa argumentant que s'hi han invertit molts diners i contínuament s'hi fan fires i accions per portar vida al barri. Els veïns no hi estan d'acord. "Sí que es fan accions pel cap de setmana, pel turisme, però les persones que vivim aquí dia a dia necessitem un futur, ens sentim defraudats". 

Apostar per la rehabilitació

Josep Maria Baburés, veí del barri i arquitecte tècnic, reclama que l'ajuntament aposti per la rehabilitació de les cases. "Als veïns no els surt a compte reformar casa seva, si l'Ajuntament invertís en rehabilitar el barri vell s'estalviaria els diners que costa que la ciutat creixi cap a altres bandes". 
 

Els veïns convoquen una manifestació en defensa del Barri Vell. Foto: Andreu Oliveras


La trobada entre veïns del Barri Vell va començar just després de Setmana Santa, abans de l'esfondrament de part d'una casa. Tot i així, aquest episodi ha accelerat les trobades. A dia d'avui encara hi ha una vintena de veïns que segueixen desallotjats des del 10 d'abril, a l'espera que acabin els treballs d'enderroc de la casa d'on es va desprendre part de la teulada. 
Arxivat a