«Olot ha de deixar d'organitzar correbous? Sí, No, En Blanc»

L'ajuntament d'Olot fa pública la pregunta de la consulta sobre el futur dels correbous a la ciutat, que se celebrarà de l'1 al 7 de juny | El consistori també demanarà si és "urgent i prioritària" la variant d'Olot

28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:09h
L'Ajuntament d'Olot acaba de fer pública la pregunta de la consulta sobre el futur dels correbous a la ciutat, que se celebrarà de l'1 al 7 de juny per via electrònica. El consistori preguntarà a tots els veïns: "Olot ha de deixar d'organitzar correbous?" Les respostes podran ser "sí", "no" i "en blanc". 

L'equip de govern aprofita la consulta per introduir una segona pregunta, referent a la variant de l'eix Vic-Olot: "Consideres la variant d'Olot una obra urgent i prioritària?". L'ajuntament s'olora que sortirà un ampli suport a la variant i vol utilitzar aquest resultat per pressionar als governs català i espanyol perquè s'afanyin a fer la carretera. "No contemplo que surti no, ho trobo impossible", confessa l'alcalde Josep Maria Corominas. 

Crida a la participació

Respecte als correbous, el resultat és tota una incògnita. L'Ajuntament promourà la participació i els espais de debat entre partidaris i detractors de la festa. Segons ha informat instal·larà plafons per la ciutat perquè uns i altres puguin penjar cartells, de la mateixa manera que ho fa durant les campanyes electorals. 

Corominas reclama una àmplia participació a la consulta i diu sense embuts que el seu desig seria superar el 50% de participació, tot i així els organitzadors rebaixen les expectatives i consideren com un èxit arribar al 10% del cens. 

Dret a vot obert als majors de 16 anys

Abans del 23 de maig, tots els majors de 16 anys empadronats a Olot hauran d'haver rebut a casa seva la contrasenya necessària per poder votar. Amb aquest codi i el número del DNI podran accedir a l'espai de la consulta enllaçat al web de l'Ajuntament d'Olot. A més, tots aquells que no tinguin ordinador a mà o no s'aclareixin amb la informàtica podran anar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a la Biblioteca Marià Vayreda, l'Institut Municipal de Promoció, l'Institut Muncipal d'Educació, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa o l'Hospital d'Olot, on hi haurà un tècnic que els ajudarà a fer els tràmits. 
Arxivat a