Olot compra 28 pisos buits a Sant Miquel per destinar-los a lloguer social

Es tracta de dos blocs de Solvia que es compren conjuntament amb la Generalitat | La ciutat inverteix 523.000 euros en l'operació

La borsa local d'habitatge incorporarà 28 nous pisos per al lloguer social
La borsa local d'habitatge incorporarà 28 nous pisos per al lloguer social | Martí Albesa
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:29h
La borsa de l'Oficina d'Habitatge d'Olot tindrà 28 pisos més per destinar-los a lloguer social. El ple municipal aprova per unanimitat la compra de 13 habitatges al barri de Sant Miquel que se sumen als 15 que comprarà la Geralitat i que cedirà al consistori. Es tracta de dos blocs de pisos propietat de Solvia. 

L'Ajuntament pagarà 523.000 euros pels habitatges i les corresponents places d'aparcament. El regidor d'habitatge, Josep Berga, destaca que amb els ingressos que s'obtinguin pel lloguer s'acabarà finançant l'operació. El consistori estava negociant la compra des de finals de l'any passat
 

Esquerra anima a l'ajuntament a seguir ampliant la borsa d'habitatge social. Foto: Martí Albesa


La regidora d'ERC Clara Casanovas anima a l'equip de govern a seguir treballant per trobar altres ocasions tan avantatjoses com aquesta, en altres espais de la ciutat. "No ens podem permetre que hi hagi ningú sense habitatge digne quan hi ha tants pisos buits i de propietat bancària", conclou Casanovas.

Més crítica es mostra la CUP, que és més partidària d'imposar multes als bancs que tinguin pisos buits i obligar-los a cedir-los per lloguer social, que no pas comprar-los aquests pisos. La portaveu del partit, Mireia Tresserras, afirma que "la política d'habitatge del govern municipal és lenta; aplicant la llei, enlloc d'endeutar-nos podríem haver ingressat milers d'euros multant als bancs". La CUP també ha reclamat més recursos per a l'oficina municipal d'habitatge.

La mesura també ha agradat a Olot en Comú, que ha subratllat que les diferents magnituds dels habitatges permeten acollir-hi a famílies amb especificitats molt diverses. Tot i així el seu regidor, Xavier Garcia, critica que la Caixa no hagi volgut finançar la compra d'aquests pisos, quan és un dels bancs on l'Ajuntament hi té els comptes municipals. Garcia opina que a l'hora d'escollir on deixar els diners de la ciutat caldria tenir present aquests aspectes. "La caixa has quedado retratada", afirma parafrasejant un popular periodista esportiu.
Arxivat a