L'Ajuntament d'Olot analitza amb detall l'estat dels pisos del Nucli Antic

L'oposició reclama més accions a l'equip de govern per dignificar el Barri Vell de la ciutat

per Andreu Oliveras, Olot | 22 d'abril de 2016 a les 07:45 |
Josep Maria Corominas defensa la feina feta al Barri Vell | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Olot està fent una diagnosi de l'estat dels edificis del Nucli Antic d'Olot, després que la setmana passada s'esfondrés part d'un teulat. El consistori ha contractat un tècnic per saber en quin estat es troben els habitatges del barri vell. 

Només començar el ple del mes d'abril, govern i oposició han entrat en un dur debat sobre què cal fer amb el Nucli Antic. El portaveu d'Esquerra Republicana, Pere Gómez, reclama un pla integral del Barri Vell, per poder sol·licitar una nova inversió de pla de barris quan la Generalitat torni a disposar de diners. 


La CUP insisteix en actuar en matèria d'habitatge. Molts dels pisos estan desocupats i, com a conseqüència, es troben en mal estat. Demanen que es convoqui una taula política-tècnica, on també hi siguin presents els veïns i comerciants del centre, per proposar accions de millora. "No volem que aquest barri sigui un Gruyère però tampoc que Olot sigui un tortell”, exemplifica la portaveu del partit, Mireia Tresserras.
 

La CUP reclama fer molta més feina en favor del Nucli Antic. Foto: Martí Albesa


El regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, recorda a l'ajuntament l'episodi de Can Masó, on van morir dues persones víctimes de l'ensorrament de la casa. "L'equip de govern hauria d'estar en disposició d'assegurar a la ciutadania d'Olot que fets com els que han passat no tornaran a passar", demana Garcia. 

L'equip de govern defensa la feina feta al Barri Vell


L'alcalde, Josep Maria Corominas, es defensa i matisa que "la problemàtica és a un lloc molt concret del Barri Vell, de 25 o 30 edificis". L'equip de govern se sent dolgut amb les declaracions de l'oposició als darrers dies, després de l'esfondrament. "Expressions com que l'ajuntament ha mirat a un altre costat ens sembla que són poc afortunades i s'ajusten poc a la realitat", es queixa Estanis Vayreda.

Convergència i el PSC són partidaris d'organitzar activitats al centre d'Olot per afavorir que hi hagi vida a la zona compresa entre la plaça Clarà, el Firal, el Carme i la Plaça Mercat. A més, Vayreda apunta que sospesen concedir ajudes a estudiants perquè lloguin pisos al barri vell, afavorint-ne així la conservació. 


Set milions d'euros invertits al Nucli Antic

Des del 2014, s'han fet set enderrocs i set rehabilitacions parcials o totals d'habitatges i a hores d'ara s'està tramitant un nou enderroc i dues rehabilitacions, informen des del consistori. A més, amb les diferents inversions del pla de barris i contracte de barris, efectuades durant els mandats socialistes, l'ajuntament subratlla que s'han invertit set milions d'euros en aquesta zona.

 

Participació