Trànsit alerta que conduir amb inhibidors de radars suposa multes de 6.000 euros

Els Mossos d'Esquadra intensifiquen els controls per tal de reduir el 17% d’accidents causats per l’elevada velocitat

ACN
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:08h

Un agent dels Mossos d'Esquadra amb un radar digital, a la C-17 a Tagamanent. Foto: ACN


Els Mossos d'Esquadra han intensificat els controls de velocitat mòbils amb cinemòmetres instal·lats als vehicles policials i radars digitals. L'objectiu és reduir el 17% dels accidents, causats per la velocitat, i que els conductors prenguin consciència de circular a la velocitat adient.
 
Un conductor que circuli amb un detector de radars serà multat amb 200 euros i li comportarà la pèrdua de 3 punts del carnet. Conduir amb un inhibidor de radars suposa una multa de 6.000 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet, a més d'una multa de 12.000 euros per a l'instal·lador. La campanya d'intensificació de controls es fa del 18 al 24 d'abril.
 
La campanya està reforçada amb panells d'informació situats en punts de major accidentalitat on es recorda als conductors que circulin a les velocitats establertes i que hi ha controls amb radars mòbils. El Servei Català de Trànsit (SCT) és qui coordina els controls que es fan tant a les carreteres com en vies urbanes. Es tracta d'una iniciativa d'àmbit europeu impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).
 
El cap de l'àrea de Trànsit de la Regió Metropolitana Nord, Joan Costa, ha explicat que l'objectiu es intentar "que la gent sigui molt conscient de les normatives de velocitat establertes". En aquest sentit, ha recordat que el 17% d'accidents amb morts o ferits greus que es van produir el 2015 van ser causats per un excés de velocitat.
 
Els Mossos han donat a conèixer la campanya al punt quilomètric 37 de la C-17, a Tagamanent, al Vallès Oriental. Joan Costa ha explicat que es tracta d'un tram amb una accidentalitat important, sobretot en dies de meteorologia adversa, com era el cas d'aquest dijous que plovia intensament. Des d'allà, un agent dels Mossos ha posat en marxa un radar digital amb que controlava la velocitat dels vehicles a través d'un làser.