El bar del Montsacopa ocuparà l'antiga torre del fortí de Sant Francesc

Serà un edifici de planta i pis, amb una terrassa amb vistes a la ciutat d'Olot | L'ajuntament traurà dues torres elèctriques a la gredera i al viacrucis

Dibuix fet pels arquitectes de com ha de ser el bar del volcà Montsacopa
Dibuix fet pels arquitectes de com ha de ser el bar del volcà Montsacopa | Aj. Olot
21 d'abril del 2016
Actualitzat el 22 d'abril a les 9:33h
El nou bar del volcà Montsacopa estarà situat a l'antiga torre de defensa del fortí, a l'extrem esquerra de la fortalesa mirant-la des de l'entrada principal a la capella de Sant Francesc. Pere Llimargas i Mireia Torras són els arquitectes que dissenyaran l'equipament. Treballen amb la idea de crear un edifici de planta baixa i pis, amb una terrassa a dalt de tot de la muralla del fortí. 

D'aquesta manera la capella de Sant Francesc queda lliure de qualsevol altre element constructiu al seu voltant, ja que s'enderrocarà l'actual cobert situat a la banda dreta de l'edifici. A les properes setmanes està previst que acabin les obres de restauració de la capella, que han consistit en refer la teulada i arreglar la façana, després que el Bisbat de Girona en cedís l'ús a l'Ajuntament d'Olot. 
 

Els arquitectes volen recuperar l'antiga estructura del fortí de Sant Francesc. Foto: Aj. Olot


El projecte encara no està redactat i a partir d'ara el dissenyaran amb la col·laboració dels nous adjudicataris de l'equipament que si no hi ha cap entrebanc seran els responsables del restaurant Els Catòlics, associats amb l'actriu Anna Roca. Han estat l'única empresa que s'ha presentat al concurs públic per portar aquest espai i ara l'ajuntament està desenvolupant tots els tràmits necessaris per adjudicar-los la concessió. La idea és que les obres puguin començar abans de les Festes del Tura i estiguin acabades a la primavera del 2017.

Obert diàriament d'abril a octubre

D'acord amb les clàusules del concurs, el bar haurà d'obrir un mínim de sis dies a la setmana entre abril i octubre i també durant la Setmana Santa. La resta de mesos haurà de funcionar tots els caps de setmana i dies festius. El consistori preveu ingressar uns 3.000 euros anuals durant deu anys amb possibilitat de prorrogar el servei cinc anys més.
 

El regidor Estanis Vayreda, presentant els dibuixos del nou bar a dalt del Montsacopa. Foto: Andreu Oliveras


L'ajuntament preveu gastar-se 265.000 euros en les obres d'adequació del fortí de Sant Francesc, la meitat dels quals estan finançats pel Pla de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya. A aquesta xifra cal sumar-hi els 60.000 euros que ha costat la rehabilitació de la capella, un 30% dels quals ha finançat la Diputació de Girona. L'empresa concessionària del restaurant haurà de pagar el mobiliari i els electrodomèstics.

La instal·lació d'una cafeteria a dalt del volcà Montsacopa va generar polèmica en el ple municipal del mes de desembre. La CUP i Olot en Comú s'hi van oposar frontalment.

Soterrament de dues torres elèctriques

En paral·lel, l'Ajuntament d'Olot ha arribat a un acord amb Bassols Energia per soterrar dues línies elèctriques del volcà Montsacopa. Es tracta d'una situada al costat de la gredera, a tocar del camí que es va obrir recentment, i una altra a la zona del viacrucis. 
Arxivat a