L'Ajuntament d'Olot regala xarxes per lluitar contra el mosquit tigre

L'àrea de Medi Ambient recomana tapar els bidons amb teles mosquiteres per protegir les zones d'aigua estancada | La lluita contra aquesta plaga es complementa amb una neteja del Fluvià i tractament biològic als embornals

El regidor Josep Guix demostrant com protegir els bidons del mosquit tigre
El regidor Josep Guix demostrant com protegir els bidons del mosquit tigre | Andreu Oliveras
19 d'abril del 2016
L'Ajuntament d'Olot incrementa la lluita contra el mosquit tigre, preveient que aquest estiu pot augmentar encara més la seva presència a la ciutat, ja que l'hivern no ha estat gaire fred. Una de les primeres mesures és regalar una tela mosquitera a tots els pagesos de la ciutat, tant els usuaris dels horts públics com els qui en tinguin de privats, perquè tapin els bidons d'aigua estancada.

D'aquesta manera les larves que hi puguin haver quan es converteixin en mosquits no sortiran volant i els mosquits no s'hi podran instal·lar i posar-hi ous. Les teles també es repartiran gratuïtament a tots aquells ciutadans que ho vulguin. Les distribuiran a les oficines del SIGMA, al barri del Pla de Dalt d'Olot. 

Igualment, tècnics de l'àrea de Medi Ambient estan analitzant en quins punts del riu Fluvià s'hi concentra aigua estancada, on s'hi podria instal·lar el mosquit. L'objectiu és netejar-los i fer que l'aigua es mogui en tots els trams del riu. 

Tractament biològic als embornals

A partir del maig començarà la campanya d'aplicació d'un tractament biològic als embornals de la ciutat. Es tracta del mateix producte que l'estiu passat es va aplicar els embornals propers a escoles i instituts, que aquest any a més també es posarà als que estan a prop de llars d'avis, zones esportives i centres de salut. 

Els responsables de Medi Ambient han parlat amb les drogueries olotines perquè venguin aquest producte per tal que tothom qui ho vulgui pugui comprar-lo i aplicar-lo en aquelles zones de casa seva on hi hagi aigua estancada. 

Les orenetes, el depredador natural del mosquit tigre

Amb totes aquestes mesures l'Ajuntament d'Olot confia mantenir a ratlla el mosquit tigre, una espècie que va arribar a la ciutat el 2013 i que l'estiu passat es va convertir en una plaga. Per si no fos prou totes aquestes accions, el regidor de Medi Ambient, Josep Guix, recomana "pregar que aquest any arribin moltes orenetes a Olot perquè són el depredador natural del mosquit tigre". 
Arxivat a