Carles Puigdemont presideix la gala contra la Sida, a la Garrotxa

La Vall de Bianya acull la tercera Nit per la Recerca de la Catalunya Central, impulsada per la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades | Més de 300 persones assisteixen al sopar benèfic

Carles Puigdemont, arribant a la 3a Nit per la Recerca
Carles Puigdemont, arribant a la 3a Nit per la Recerca | Josep Maria Montaner
14 d'abril del 2016
Actualitzat el 15 d'abril a les 8:07h
Més de tres-centes persones s'han reunit aquest vespre en un sopar solidari al restaurant Ca l'Enric per recollir fons en la investigació de la Sida i les malalties relacionades. La Garrotxa ha acollit la tercera Nit per la Recerca de la Catalunya Central, impulsada per la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades.

L'acte ha comptat amb la presència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha fet la primera visita institucional a la comarca des que ostenta el càrrec. Puigdemont ha destacat que "la combinació de talent, un entorn adequat i els estímuls necessaris fa que estem guanyant la batalla contra la Sida". El President també ha posat èmfasi en el fet que "Catalunya és el segon país de la Unió Euorpea en captació d'ajuts del consell de la recerca en relació en milió d'habitants".

En la mateixa línia, el doctor Bonaventura Clotet ha subratllat: "La recerca que estem fent en aquests moments és una de les més capdavanteres del món". Prova d'això és el fet que hi ha molt pocs centres al món que estiguin desenvolupant a la vegada totes les línies d'investigació que es treballen a Catalunya.
 

El conseller Santi Vila, conversant amb l'alcalde de Bianya i l'actor Marc Clotet. Foto: Josep Maria Montaner


A l'acte també hi han assistit diversos representants polítics com els consellers de Salut i Cultura, Toni Comín i Santi Vila; l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas; el de la Vall de Bianya, Santi Reixach; o l'exconsellera de Salut, Marina Geli. Entre els convidats també hi havia personalitats del món empresarial de la Garrotxa i Osona.

Els diners recollits aquesta nit a la Garrotxa serviran, per exemple, per fer possible que s'envelleixi de la millor manera possible. Es tracta d'un element crucial perquè les vacunes facin el seu efecte. Les investigacions no només beneficien als malalts de la Sida, sinó que també serviran per aquells pacients d'altres patologies que també tinguin aquestes malalties relacionades.

"Com a metge m'ha tocat viure una època on vam viure amb tota la cruesa el que era la Sida, com afectava a la gent i s'estenia d'una forma espantosa", ha recordat l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas. 
 

L'exconsellera Marina Geli, a la tercera Nit per la Recerca Foto: Josep Maria Montaner