El MOT arriba a Olot amb Juan José Millás, David Foenkinos i Javier Cercas

El festival literari es trasllada aquest dijous a la Garrotxa per parlar de "vides escrites" | De dijous a dissabte s'han programat vuit converses, a més de teatre, concert i exposicions

Mita Casacuberta, comissària del Festival MOT
Mita Casacuberta, comissària del Festival MOT | Martí Albesa (Festival MOT)
Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:18h
Després de parlar de vides escrites durant tres dies a la biblioteca Carles Rahola de Girona, aquest dijous el Festival MOT de literatura es trasllada a la Carbonera d'Olot. Escriptors nacionals i internacionals que han escrit sobre personatges reals conversaran aquests dies amb la voluntat d'apropar la literatura al públic.

El festival arrencarà demà a les sis de la tarda amb un diàleg entre Eva Vàzquez i Cristina Masanés sobre les dones en la història de Picasso. La seguiran una conversa sobre les "vides obsessives" a càrrec de Carlos Fonseca i Juan Antonio Masoliver Ródenas. 

Divendres, a les sis, Alícia Giménez Barlett i Martí Domínguez parlaran sobre "escriure maquis" i a les vuit Juan José Millás i l'escriptora txeca Monika Zgustová reflexionaran al voltant de les "dones silencioses". El dia acabarà amb les "vides estroncades" de l'autor francès David Foenkinos i l'il·lustrador Perico Pastor. 

El MOT posarè el punt i final dissabte amb tres converses més. A les 12 del migdia, hi ha programat el Ver-mot literari sobre Jacint Verdaguer, amb Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira i Miquel de Palol. L'acte estarà moderat per Xavier Albertí. A la tarda, a les sis, Javier Cercas i Maria Barbal reflexionaran sobre Enric Marco, el català que va fer creure a tothom que havia estat en un camp de concentració. L'últim dels diàlegs serà  a les vuit entre Mia Couto i Jordi Nopca que parlaran d'escriure bèsties.

Teatre, concert i exposicions

El festival també organitza tot un seguit d'activitats paral·leles, com la presentació-concert del llibre Jo no hi era però me'n recordo amb Quico Pi de la Serra, Julià Guillamon i Joan Sala que posarà el final de festa al festival. Dijous i divendres també es podrà veure a Can Trincheria l'obra de teatre Ventura, amb David Planes i Meritxell Yanes. Serà a dos quarts de deu del vespre. A més, el MOT també ha cinc muntat exposicions a la sala d'actes de l'Arxiu Comarcal, a diferents punts de la biblioteca Marià Vayreda i a l'entrada de Can Trincheria
 

Tota la programació del Festival MOT 2016

Arxivat a