La Garrotxa acull dijous la tercera Nit per la Recerca de la Catalunya Central

La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades organitza l'acte per recollir fons per la investigació | El sopar comptarà amb la presència del president Carles Puigdemont, del Mag Lari i de l'actor Marc Clotet, entre altres

El doctor Bonaventura Clotet lidera la lluita contra la SIDA
El doctor Bonaventura Clotet lidera la lluita contra la SIDA | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
11 d'abril del 2016
Actualitzat el 12 d'abril a les 10:41h
La Garrotxa acull la tercera Nit per la Recerca a la Catalunya Central, organitzada per la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet. Cada tiquet del sopar costa 175 euros i tots els beneficis que s'obtinguin de l'acte aniran destinats a la recerca del microbioma humà, un dels fronts que s'està estudiant per curar la sida. A part de comprar tiquets, les empreses de la comarca també està previst que facin els seus donatius. 

Gairebé 100 bilions de microbis viuen dins del cos humà. Estudiar la relació del microbioma amb el sistema immunològic podria ser clau per millorar la capacitat de reacció d'aquelles persones que tenen un sistema immunològic debilitat, com és el cas dels afectats pel VIH. A més, un microbioma sa podria assegurar un envelliment de més qualitat.  

La Gala comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que farà la primera visita oficial a la Garrotxa des que ostenta el càrrec. La nit consisteix en un sopar presentat pel Mag Lari i l'actor Marc Clotet, que comptarà amb les actuacions dels humoristes Xuriguera i Faixedas, del cor de gospel Messengers i del mateix mag Lari. 

Osona, Bages i la Garrotxa

La Universitat de Vic, la Fundació Lluita Contra la Sida i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa són els impulsors de la càtedra. La primera edició de la Nit per la Recerca es va celebrar el 2014 a Osona i es van obtenir 49.300 euros destinats a la recerca. L'any passat es va celebrar al Món Sant Benet i es van recaptar 50.400 euros. El novembre del 2014, els organitzadors ja van anunciar que la tercera seria a la Garrotxa.
 
Arxivat a