Una vintena de veïns d'Olot segueixen desallotjats després de l'esfondrament

L'alcalde assegura que alguns d'ells no podran tornar a casa fins que acabi l'enderroc del pis afectat | El fet torna a posar sobre la taula l'abandó del Nucli Antic

Tècnics municipals, treballant aquest matí a l'immoble on ha caigut la teulada
Tècnics municipals, treballant aquest matí a l'immoble on ha caigut la teulada | Martí Albesa
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:34h
21 veïns continuen sense poder tornar a les seves cases, després de l'enfondrament de part de la teulada d'un edifici del Nucli Antic d'Olot. L'ajuntament els ha reallotjat en un hostal proper i l'alcalde, Josep Maria Corominas, es mostra "convençut" que hi haurà persones que no podran tornar als seus habitatges fins que no acabin per complet les obres d'enderroc. 

Aquest enderroc serà lent i pot durar fins i tot setmanes, assegura Corominas. Les màquines no poden accedir a l'edifici i caldrà fer-lo pràcticament de manera manual. Als veïns sí que se'ls deixarà entrar a casa seva acompanyat dels Bombers, per tal recollir les pertinències necessàries. Aquest matí està previst que es reuneixin amb tècnics del consistori per informar-los de tots els detalls. 
 

El bloc on hi ha hagut l'esfondrament estava deshabitat. Foto: Martí Albesa


L'esfondrament ha tornat a posar sobre la taula l'abandonament del Nucli Antic. "Tampoc sabem com estan els edificis que hi ha a l'entorn i quina és la seva seguretat", reconeix l'alcalde d'Olot. Tot i així, Josep Maria Corominas aclareix que "això no canvia la percepció que es té d'aquella zona" i l'ajuntament, assegura, hi seguirà fent accions per mirar de dinamitzar-la i portar-hi vida. 

Els tècnics ja havien advertit del risc de despreniments

L'avís per la caiguda de part de la teulada el van donar ahir a la tarda els veïns de l'immoble, que es trobava deshabitat. De fet, la setmana passada els tècnics municipals ja havien alertat al propietari que hi havia perill de ruïna després que hagués caigut part de la façana i del teulat. Avui mateix havien de començar les obres, però el teulat va cedir abans que s'hi pogués actuar. 

A resultes de l'esfondrament es va desallotjar en un primer moment una trentena de veïns que viuen a l'illa on es troba l'immoble i als habitatges del davant. Al vespre, algunes d'aquestes famílies ja van poder tornar a casa seva, després que els Bombers en donessin l'autorització. La policia ha tallat el pas al carrer Lliberada Ferrarons i a les vies adjacents, per garantir la seguretat dels vianants.
Arxivat a