Tres seleccions europees de futbol amputat competiran a Bosc de Tosca

Els equips de França, Polònia i Espanya competiran del 21 al 24 d'abril a la Garrotxa | El desig d'un jove garrotxí empeny la celebració del torneig

Redacció NacióGarrotxa
11 d'abril del 2016
Actualitzat el 13 d'abril a les 11:12h

Presentació del turneig de futbol per a amputats, a Bosc de Tosca. Foto: Aj. Les Preses


El camp de futbol del Bosc de Tosca, a les Preses, acollirà del 21 al 24 d'abril el primer torneig de futbol per a jugadors amputats que se celebra a Catalunya i a l'Estat. Hi participaran les seleccions d'Espanya, França i Polònia. El dissabte de Sant Jordi, els tres equips disputaran una lligueta en format triangular i els dos millors jugaran a la final, prevista pel diumenge 24 d'abril. 

El dijous i divendres abans de la lligueta, els jugadors de la selecció espayola visitaran diferents escoles d'Olot i les Preses per explicar les seves experiències personals i el repte de superació que suposa competir en aquestes condicions.

El desig d'un jove garrotxí empeny la creació de l'AEFA

L'Associació Espanyola de Futbol per a Amputats (AEFA) neix el 2013, a partir de la història de Zacaries Oualid, un jove de Sant Joan les Fonts a qui van amputar la cama quan tenia sis anys. Explica el desig de formar un equip de futbol per a amputats a TV3 al mateix moment que a Cuatro un jove de Biscaia també demana crear un equip d'aquestes característiques. Vistos els dos casos, es posen en contacte i creen l'AEFA.

Des del 2014, l'equip ha jugat partits amistosos contra Anglaterra, Polònia, França i Itàlia. La voluntat d'en Zacaries, però, era disputar un torneig a la Garrotxa i no ha parat fins a aconseguir-ho. Un de cada tres futbolistes de la selecció espanyola són catalans. La resta vénen d'Andalusia, Madrid, Astúries, Aragó, País Basc i Ceuta.
Arxivat a