L'Ajuntament d'Olot obrirà la llar de Sant Miquel si augmenta un 5% la demanda

L'Institut Municipal d'Educació incrementa les places bonificades i tanca una de les línies de la llar de Les Fonts, per afavorir les preinscripcions a Sant Miquel

07 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:00h
L'Ajuntament d'Olot es compromet a obrir la llar d'infants de Sant Miquel si aquest any augmenten un 5% les preinscripcions a les llars d'infants municipals. Segons ha explicat el regidor d'Educació, Jaume Mir, l'equip de govern sociovergent tornarà a obrir l'escola bressol si hi ha 209 infants preinscrits al conjunt de llars d'infants i si n'hi ha 22 que han sol·licitat aquesta llar concreta. Aquest curs, uns 200 nadons estan apuntats a la llar d'Infants del Morrot, de les Fonts o de Sant Pere Màrtir. 

Per potenciar aquest augment global de preinscripcions, l'ajuntament afegeix una nova bonificació, que se suma a les ja existents. El consistori concedirà una ajuda del 90% del cost de la plaça a les famílies amb dificultats econòmiques importants. 

A més, per afavorir que les famílies escullin la llar de Sant Miquel, es tancarà una de les línies de P-1 de la llar d'infants de Les Fonts, la més massificada de totes. "Actualment no hi ha cap aula lliure a Les Fonts", argumenta Mir. En cas que no s'arribin a aquestes xifres de preinscripció, l'equip de govern es reserva el dret d'obrir-la igualment, si ho considera oportú.
 

Presentació de les preinscripcions a les llars d'infants d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


La idea amb què treballa el consistori és reobrir la llar d'infants de Sant Miquel amb dues línies de P-1 i P-2. "El nostre objectiu és poder tornar a obrir Sant Miquel", deixa clar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas. Tornar a posar en funcionament aquesta llar d'infants, si el nombre de preinscripcions ho permeten, és un dels punts acordats en el pacte de govern que van signar CiU i el PSC

Prinscripcions del 2 al 13 de maig

Les preinscripcions per a les llars d'infants públiques d'Olot, les tres municipals i la de Sant Roc que pertany a la Generalitat, començaran el 2 de maig i duraran fins el dia 13 del mateix mes. Segons ha explicat el director de l'Institut Muncipal d'Educació, Pep Compte, es vol potenciar que les famílies s'inscriguin a través d'internet o que si prefereixen fer-ho presencialment a l'ajuntament demanin cita prèvia per tal d'evitar cues. "El primer que s'inscrigui no serà el primer que tindrà plaça", deixa clar Compte. 
 
Arxivat a