El catamarà d'en Pepe d'«El foraster» marxarà de Castellfollit a finals d'abril

Un grup de veïns l'han ajudat a instal·lar el màstil i ja només falta completar la documentació per tenir tots els permisos en regla | L'objectiu és salpar cap a San Blas després de l'estiu

Pepe Soto, passejant per sobre del catamarà a Castellfollit
Pepe Soto, passejant per sobre del catamarà a Castellfollit | Martí Albesa
Redacció
07 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:27h
El catamarà d'en Pepe Soto marxarà de Castellfollit de la Roca a finals d'abril. De fet, el vaixell ja està pràcticament llest i ara només espera acabar de completar la documentació necessària per tenir tots els permisos en regla. 

 

El catamarà d'en Pepe ja té el màstil instal·lat Foto: Aj. Castellfollit de la Roca

Ahir a la tarda, una colla de voluntaris del poble va ajudar en Pepe a aixecar el màstil que aguantarà les veles del catamarà, que ja porta inscrit el nom de "Castellfollit" a un lloc ben visible, acompanyat del dibuix de la cinglera. El vaixell ja està pintat i té el timó instal·lat. 

El programa El Foraster de TV3 va fer visible al cas d'en Pepe, un veí de Castellfollit que té càncer, no segueix cap tractament, i el seu somni és navegar fins a San Blas, al Panamà, amb un catamarà construït per ell mateix. 

Durant l'emissió del programa, Quim Masferrer iniciava una campanya de micromecentatge que va recollir 12.150 euros de 750 padrins diferents. Es va multiplicar per vuit la quantitat que es buscava inicialment.

Sobrepassat per la generositat ciutadana

La generositat de la població va sobrepassar a en Pepe, que en una entrevista a NacióGarrotxa reconeixia que "de cap manera" s'esperava una reacció així. En Pepe preveu traslladar el vaixell al port de Santa Margarita de Roses a finals de mes. Llavors començaran les proves a dins l'aigua i les travesses curtes pel Mediterrani durant tot l'estiu. Al setembre té previst iniciar la llarga travessia que ha de culminar a les illes de San Blas.