Comença el MOT amb autors de primer nivell parlant de «vides escrites»

El festival literari arrenca aquest dijous a Girona amb Amélie Nothomb, John Banville i Gonçalo M. Tavares, entre altres | La setmana vinent arriba a Olot de la mà de Juan José Millás, David Foenkinos i Javier Cercas

El MOT uneix Girona i Olot a través de la literatura
El MOT uneix Girona i Olot a través de la literatura | Martí Albesa
Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:51h
Les vides escrites són el tema de la tercera edició del MOT, el festival literari d'Olot a Girona. El festival passarà a les dues ciutats. De dijous a dissabte, les activitats tindran lloc a la biblioteca Carles Rahola de Girona i la setmana que ve es traslladaran a la Sala La Carbonera d'Olot.

Escriptors nacionals i internacionals que han escrit sobre personatges reals conversaran aquests dies amb la voluntat d'apropar la literatura al públic. Destaca la conversa de la coordinadora del festival, Mita Casacuberta, amb l'escriptora belga Amélie Nothomb. Serà el demà a les vuit del vespre a Girona. 

L'irlandès John Banville reflexionarà sobre les vides rebels divendres a les vuit del vespre, amb la seva traductora al castellà, Núria Barrios. Algunes de les perles que també es podran veure a Girona són la conversa de l'escriptor angolès Gonçalo M. Tavares amb el gallec Juan Tallón sobre les vides falses o també el Ver-Mot sobre Picasso amb David Cirici, José Antonio Garriga Vale, Toni Orensanz i Josep Pastells.

Imma Monsó, Najat El Hachmi, Jordi Puntí, Stefanie Kremser, Luis Landero, Albert Forns,  José Antonio Garriga Vela, Lluís Juste de Nin, Toni Benages, Sebastià Roig i Vicenç Villatoro també desfilaran per Girona entre dijous i dissabte.
 

Presentació del Festival MOT 2016, a Olot. Foto: Andreu Oliveras


D'entre els actes programats a Olot, destaca la conversa entre Javier Cercas i Maria Barbal del dissabte 16 d'abril. Tots dos han novel·lat la vida d'Enric Marco, el català que va fer creure a tothom que havia estat en un camp de concentracio Nazi. Per la Garrotxa també passarà Juan José Millás que parlarà amb l'escriptora txeca Monika Zgustová sobre escriure dones silencioses. També el divendres de la setmana que ve, l'autor francès David Foenkinos reflexionarà amb Perico Pastor al voltant de les vides estroncades.

A més, el festival organitza tot un seguit d'activitats paral·leles a les dues ciutats com diverses exposicions, presentacions de llibres, concursos de microrelats i narrativa.
 

Tota la programació del Festival MOT 2016

Arxivat a