L'Associació Catalana de Municipis acorda una moció de suport als refugiats

La quarantena d'alcaldes que conformen el comitè executiu de l'ACM es reuneixen a Olot

El comitè executiu de l'ACM, reunit a Olot
El comitè executiu de l'ACM, reunit a Olot | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:03h
L'Associació Catalana de Municipis acorda una moció de suport als refugiats, que proposaran que s'aprovi als diferents ajuntaments que formen part de l'ACM. "El municipalisme hem d'anar plegats per oferir casa nostra a totes aquelles persones que surten de l'horror i la guerra", explica el president de l'ACM, Miquel Buch. 

La moció és un dels punts principals de l'ordre del dia del comitè executiu de l'ACM, que es reuneix aquesta tarda a Olot. Una quarantena d'alcaldes i els presidents de les diputacions de Barcelona i Girona es troben plegats per fer balanç de la feina feta i apuntar les línies de treball d'ara endavant. 

Preguntat sobre el cas de l'alcaldessa de Berga, que aquest matí estava citada a declarar per no haver retirat l'estelada de l'ajuntament durant la campanya electoral i s'ha negat a assitir al jutjats, Buch ha respost: "Moltes de les lleis a què estem sotmesos per part del govern espanyol les complim a disgust, per imperatiu legal". Buch no s'ha volgut posicionar sobre la decisió de l'alcaldessa berguedana, però sí que ha subratllat que "qualsevol alcalde o alcaldesa ha acatat la constitció i li dóna compliment per imperatiu legal". 
 

L'alcalde d'Olot, presidint la trobada de l'ACM. Foto: Andreu Oliveras

Arxivat a