El Robolot 2016 incorpora un concurs per motivar els professors

El certamen dedicat a la robòtica didàctica celebra aquest cap de setmana la quinzena edició amb més de 700 participants | Robots, pròtesis 3-D i ponents internacionals són alguns dels principals reclams

Redacció
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:03h
El Robolot, el certamen dedicat a la robòtica didàctica, arriba aquest cap de setmana a la quinzena edició. Més de 700 persones està previst que hi participin entre dissabte i diumenge. El Robolot compta amb una vessant més formativa amb tota mena de conferències i una altra de lúdica amb concursos pensats per a alumnes i professors.

El concurs és l'activitat estrella. Aquest any, per primer cop, s'hi sumen dues categories noves. Per una banda, s'incorpora un concurs per a alumnes de Primària, basat en reptes. Enlloc d'haver de programar un robot, el que es busca és que els estudiants siguin capaços de resoldre alguns dels reptes presentats per l'organització. Per l'altra, també es crea un concurs per a professors, que hauran de disputar un partit de futbol amb robots controlats a través del telèfon mòbil.

A més, també hi haurà les tradicionals categories del concurs de robots per a joves estudiants. Més de 150 equips formats per a nois i noies de Catalunya, Euskadi, Andalusia i Eivissa competiran amb robats rastrejadors, mini sumo, lego, mini sumo lego, categoria lliure i fora de categoria.Els guanyadors podran assistir durant cinc dies al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i al laboratori de robòtica submarina de la Universitat de Girona, entre altres premis. 

Ponents nacionals i internacionals a les jornades formatives

Més de 200 estudiants i mestres s'han inscrit en algun dels tallers formatius, el doble que l'any passat. La xerrada inaugural l'oferirà el professor Carlos Lizarbe, explicant el cas de l'Unai Blanco, un nen gallec de 9 anys que porta feta amb una impressora 3-D. Fins a Olot també hi vindran ponents internacioanls com Clive Seager, de Bristol o el doctor i pedagog suec Magnus Oskarsson. 

Les jornades també serviran per conèixer les últimes novetats en tecnologia aplicada en l'educació, com per exemple una arpa que en comptes de cordes té làsers. Impressores 3-D, drons i l'escanneig i impressió d'objectes i persones també es podran veure al Robolot 2016. Les jornades formatives es faran a l'edifici de la FES i el concurs i els tallers se celebraran a la sala Torín.
Arxivat a