Els Bombers rescaten una dona a la zona de Cogolls, a les Planes d'Hostoles

La víctima és una dona de 86 anys que s'ha fracturat el turmell | Aquest diumenge els Bombers han hagut de fer quatre rescats de muntanya arreu de Catalunya

ACN
27 de març del 2016
Actualitzat a les 20:32h
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge en un rescat de muntanya a les Planes d'Hostoles. El 112 ha rebut un avís quan passaven sis minuts de la una del migdia on s’alertava que una dona de 86 anys s’havia accidentat al Salt del Molí dels Morris, a la zona dels Cogolls, al terme municipal de Les Planes.

La víctima es trobava en una zona de difícil accés i, per aquest motiu, s’hi ha desplaçat un helicòpter dels Bombers amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) que han rescatat a la víctima i l’han traslladat fins on es trobava l’ambulància del SEM que l’ha portat a l’Hospital d’Olot. La dona ha resultat ferida de caràcter menys greu amb una fractura al turmell. En aquesta incidència també hi ha treballat una dotació terrestre dels Bombers.

A part de la Garrotxa, avui els Bombers també han actuat a Castellar del Vallès, Collbató i Ager. 
Rescat d’una dona accidentada a Castellar del Vallès

Durant aquest diumenge, dues dotacions terrestres dels Bombers també han treballat en un altre rescat. Els efectius han rebut l’avís d’alerta a les 14.25 hores. En aquest cas, una altra dona de 75 anys s’havia fet mal mentre feia caminava per la zona de Santa Maria del Puig de la Creu, entre la carretera i l’ermita, dins del terme municipal de Castellar del Vallès (Vallès Occidental). L’ambulància del SEM l’ha traslladat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Segons sembla, hauria patit un esquinç al turmell.

Excursionista accidentada al congost de Mont-rebei

Una hora més tard, a les 15.46 hores, els Bombers han estat alertats que una altra excursionista s’havia accidentat en una zona de difícil accés del Congost de Mont-rebei, a Àger (Noguera). Concretament s’havia fet mal a l’alçada de la passarel·la de ferro que porta a la zona de Montfalcó. Un helicòpter amb efectius dels GRAE han rescatat la ferida, amb un esquinç de turmell, i l’han portat a l’hospital de Tremp.

Dos escaladors accidentats a la muntanya de Montserrat

Per últim, pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, dos escaladors han resultat ferits en accidentar-se mentre escalaven la via de la Placa de la Pluja, a Can Jorba, a la muntanya de Montserrat, dins del terme municipal de Collbató. Fins al lloc s’hi ha desplaçat un helicòpter amb efectius el GRAE i dos dotacions terrestres.

La persona que ha resulta més ferida és un home de 34 anys que ha estat rescatat amb l’helicòpter mitjançant un gruatge i l’han portat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell amb una ferida al turmell. Els efectius terrestres dels Bombers han acompanyat a l’altre escalador fins a l’ambulància del SEM que s’esperava al pàrquing de Can Jorba. Tal i com han informat els Bombers, no ha calgut evacuar el segon escalador a cap centre hospitalari i ha estat atès in situ.