Nacer Bouhanni guanya la segona etapa de la Volta Catalunya, amb final a Olot

El ciclista de Cofidis completa el recorregut amb 4 hores, 39 minuts i 10 segons | La prova tornarà a creuar la Garrotxa demà al migdia al seu pas entre Girona i La Molina

Arribada a Olot de la Volta Catalunya 2016
Arribada a Olot de la Volta Catalunya 2016 | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
22 de març del 2016
Actualitzat a les 18:03h
El ciclista de Cofidis Nacer Bouhanni guanya la segona etapa de la Volta Catalunya. Bouhanni ha necessitat 4 hores, 39 minuts i 10 segons per creuar la línia de meta instal·lada a Olot. El ciclista francès ha estat seguit de molt a prop per Gianni Meersman i Philippe Gilbert, en una arribada molt ajustada. 

La segona etapa ha començat a Mataró. Els ciclistes han sortit de la capital del Maresme a les 12:40 del migdia i han enfilat cap a Maçanet de la Selva, passant per Argentona, Sant Celoni i Hostalric. D'allà han anat cap a Llagostera, Cassà de la Selva i Celrà, passant pel coll dels Àngels. Tot seguit han agafat la C-66 cap a Porqueres i Banyoles des d'on s'han endinsat a la Garrotxa a través de l'A-26. Les bicicletes han agafat l'autovia a Besalú i no l'han deixat fins arribar a Olot. Els esportistes han fet una volta a l'Hostal del Sol, just abans de creuar la línia de meta instal·lada a l'avinguda dels Reis Catòlics.

Demà la Volta tornarà a creuar la Garrotxa

Demà, la Volta tornarà a passar per la Garrotxa. Entrarà a la comarca cap a tres quarts d'una del migdia des de la Vall del Llémena. Els ciclistes creuaran les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Esteve d'en Bas i Les Preses.

A Olot les bicicletes hi arribaran per la rotonda de la Solfa i travessaran la ciutat per l'avinguda de Santa Coloma, el passeig de Barcelona, la plaça Clarà, el carrer Pare Roca, l'avinguda dels Reis Catòlics i la carretera de Sant Joan de les Abedesses des d'on pujaran cap a Vallfogona del Ripollès, a través del Coll de Coubet. El trànsit es tallarà durant aproximadament mitja hora, mentre passi la prova.
 

Nacer Bouhanni ha guanyat la segona etapa de la Volta. Foto: Martí Albesa


És el segon any consecutiu que la Volta Catalunya té un final d'etapa a la Garrotxa. És el vuitè cop que una etapa de la Volta acaba a Olot. La ciutat ha vist guanyar Fermín Trueba (1941), Delio Rodríguez (1942), Roberto Pogiali (1965), Ludo Peeters (1983), Mario Alonso (1987), Laurent Jalabert (1995) i Alejandro Valverde (2015). 

Un cartell de luxe

La cursa d'enguany té una participació de luxe. Així, hi trobem "Purito" Rodríguez, que corre a casa; Alberto Contador, que ha patit un fort refredat i el seu estat de forma és dubtós; Chris Froome; Fabio Aru i Nairo Quintana, entre d’altres.
Arxivat a