Sismògraf 2016

Deu imprescindibles del Sismògraf 2016

De dijous a diumenge, es podran veure a Olot una trentena d'espectacles de dansa de les millors companyies nacionals i internacionals | NacióGarrotxa ha seleccionat els deu muntatges que s'han de veure sí o sí

per Andreu Oliveras, Olot | 29 de març de 2016 a les 07:05 |
Festival Sismògraf, del 31 de març al 3 d'abril a Olot | Martí Albesa (Festival Sismògraf)
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival Sismògraf arriba aquest dijous a Olot amb una programació de primer nivell. Fins diumenge es podran veure una trentena d'espectacles, la meitat dels quals seran gratuïts. L'objectiu és portar la dansa a tots els públics, per això el festival ha programat un ampli ventall de propostes. N'hi ha pensades expressament pels més petits, d'altres pels amants d'allò més transgressor i no hi falten tampoc les que van destinades al gran públic en general.

NacióGarrotxa se suma al festival com a mitjà col·laborador, fent una tria dels deu muntatges imperdibles d'aquest any. 

 

Siena, de la Veronal, és una de les perles del Sismògraf 2016. Foto: Cedida


Siena i Siena Site. És l'estrella del Sismògraf 2016. L'espectacle de La Veronal ha voltat arreu d'Europa i ara arriba a Olot amb ganes de representar-se també a Catalunya. Ho fa per partida doble. Dissabte, a les nou del vespre al Teatre Principal, es podrà veure la versió de sala de l'espectacle, ambientat en un museu. Al mateix dissabte, a dos quarts de dotze del migdia, hi haurà la versió Site pels carrers d'Olot, demostrant que no cal tenir un teatre de grans dimensions per gaudir del muntatge. 


Espheres. És una de les estrenes del festival i un dels espectacles on les entrades es compren més ràpidament. Des de davant l'Observatori Astronòmic de Batet, el Moviment Lantana ballarà al ritme de les estrelles que en aquell moment il·luminin el cel de la Garrotxa. Serà divendres i dissabte a dos quarts de dotze de la nit.

Follow the Leader. Una altra de les estrenes. El garrotxí Xevi Dorca, conjuntament amb Xavi Estrada, fan una reflexió al voltant de la fama i de tots aquells que segueixen de manera incondicional un ídol musical. Follow the leader es pot veure dijous, a les deu de la nit, al Teatre Principal. 


Si sabes lo que hay. La Fundació Collado-Van Hoestenberghe estrena a Olot un espectacle que promet suar junts, ballar junts i participar en un ritual de celebració de la vida i les seves contradiccions. Ernesto Collado i Barbara Van Hoestenberghe representaran el muntatge divendres a les vuit del vespre i a dos quarts de dotze de la nit al Teatre Principal.

Consuelo's Corner. La coreògrafa Inés Boza s'uneix amb la contrabaixista Giullia Valle i de la unió en neix aquest espectacle que s'estrena al Sismògraf. Cinc músics i cinc ballarins ocupen una sala de ball abandonada repleta d'històries de parelles, d'individus solitaris, de somnis i dels desitjos més íntims. L'estrena serà divendres, a les deu de la nit, a la sala El Torín. 
 

L'Itinerari de dansa al Parc Nou, un clàssic de cada Sismògraf Foto: Martí Albesa (Festival Sismògraf)


Itinerari de dansa. Un clàssic del Sismògraf que ha estat present a totes les edicions del festival. Diumenge, a les dotze del migdia al Parc Nou d'Olot, cinc companyies oferiran peces curtes de dansa pensades especialment per ser representades en un dels racons del parc. 

Eterfeel. Roberto Strada estrena a Olot una barreja d'acrobàcies, coreografies aèries i música electrònica que es transforma en una festa Holi hindú. Setze ballarins-acròbates i una torre de divuit metres d'alçades són els ingredients principals de l'espectacle de cloenda del Sismògraf, el diumenge a les cinc de la tarda als terrenys de l'antiga estació. Es recomana anar vestit amb roba blanca, que acabarà amb taques de tots colors. 

Life in Universe. La companyia danesa Hello Earth! estrena a l'Estat espanyol un espectacle del qual no se'n pot revelar gaire res. Al públic se'l concentra a l'estació d'autobusos d'Olot i d'allà aniran cap a un lloc secret on començarà una experiència sensorial. Caldrà posar-se uns auriculars i seguir les indicacions. Recomanen anar ben calçat. Life in Universe es pot veure en anglès i en català en quatre sessions el divendres, dissabte i diumenge.

A corps perdus. Els francesos Bivouac combinen les acrobàcies, la dansa, el circ i la música en un muntatge espectacular. Els protagonistes de la història són la tripulació d'un vaixell que s'ha encallat i cal reorganitzar-se per mantenir l'equilibri. A corps perdus es podrà veure dissabte, a dos quarts d'onze de la nit, a la Plaça de Braus.

Natació Sincronitzada. Amb la voluntat d'apropar la dansa a tots els públics, i seguint el camí de dansa i futbol que han marcat les primeres dues rèpliques del festival, l'equip de Sincro Mataró oferirà una exhibició al Club Natació Olot. L'espectacle és dissabte a dos quarts de cinc de la tarda i hi ha entrades seques, a les grades de la piscina, i molles, per veure l'espectacle des de dins de l'aigua.
 

Tota la programació del Festival Sismògraf 2016

Galeria de Fotos Festival Sismògraf 2015 (Martí Albesa)

 

Participació