Les càmeres d'una empresa de les Preses graven tres lladres robant a cara descoberta

Es van endur maquinària, 15 euros en efectiuo i van fer desperfectes per valor d'uns 12.000 euros

Imatge extreta del circuit de videovigilància
Imatge extreta del circuit de videovigilància | ACN
ACN
19 de març del 2016
Actualitzat a les 10:43h
Tres homes van entrar a robar a l'empresa Arico Forest de les Preses, a la Garrotxa, dedicada a manteniment de carreteres i treballs forestal, la matinada del 13 de març. Van anar amb molt de compte per no fer saltar l'alarma tot esquivant els sensors de moviment però el que no van veure és que hi havia un circuit de càmeres de videovigilància que els va gravar des de dos punts. 

Ho van descobrir quan marxaven i de fet li van donar un cop a la càmera exterior. Però ja era massa tard perquè una els havia pogut enxampar amb detall. Tot aquest material s'ha entregat als Mossos després de posar la denúncia. El que més ha sorprès és que aparentment no sembla que portin passa muntanyes.

Van fer tres butrons per accedir a la nau

Primer van fer dos forats al sostre per entrar però potser van creure que era massa alt i van buscar una altra entrada. Van fer un forat d'un metre d'alt i un metre d'amplada en una paret d'un costat del sostre que és més baix i per allà van accedir. Des d'allà van fer un altre forat a la paret per passar a l'arxiu, on ho van capgirar tot.

Després van rebentar una porta i d'allà van accedir a una altra porta que els va dur fins al magatzem, saltant i després baixant per l'escala que ells mateixos es van posar i que van deixar al marxar. A continuació, van anar als lavabos on van destrossar les portes i després van fer un altre forat a la paret per accedir a l'oficina on van capgirar-ho tot sense poder anar més a dins perquè també hi havia sensors de moviment. 

El botí que es van emportar van ser 15 euros en efectiu, eines i alguna maquinària que tenien guardada a la planta de dalt. El que ha representat un major cost, però, ha estat reparar les destrosses per valor d'uns 12.000 euros. 

Aquella nit va ser nefasta pels empresaris de la zona. Van entrar a un mínim de sis naus del polígon, com ja havia passat l'agost passat.
Arxivat a