El Consell d'Infants porta al ple 30 propostes de millora del Medi Ambient

Tots els regidors s'han reunit al saló de sessions de l'Ajuntament d'Olot per escoltar les conclusions dels alumnes de cinquè i sisè de primària de la ciutat

Una seixantena de nens han presentat les propostes del Consell d'Infants d'Olot
Una seixantena de nens han presentat les propostes del Consell d'Infants d'Olot | Martí Albesa
17 de març del 2016
Actualitzat a les 16:12h
Una seixantena d'alumnes de cinquè i sisè de primària d'Olot han fet arribar als regidors de tots els grups municipals les seves propostes de millores mediambiantals que consideren que calen a la ciutat. El ple extraordinari d'aquesta tarda ha estat la culminació del treball que han fet durant més de dos mesos el Consell d'Infants d'Olot, on hi participen 676 estudiants.

Habilitar camins al voltant del riu Fluvià, fer voreres més amples per afavorir la mobilitat a peu i reduir el consum d'electricitat als edificis públics són algunes de les trenta propostes que han traslladat als càrrecs electes. Destaca, per exemple, allargar el bicicarril, adequar més aparcaments de bicicletes i instal·lar un sistema de lloguer de bicicletes, com el Bicing. Els joves també proposen recompensar la gent que recicla correctament pagant menys impostos.

Prendre nota de les propostes

Tots els grups a l'oposició han instat a l'equip de govern a prendre nota de les propostes i aplicar-les, en la mesura del possible. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha recollit el guant i s'ha compromès en fer-los arribar la resposta a totes aquestes preguntes.

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat als infants que algunes de les mesures que proposen ja les estan duent a terme. Ha posat com a exemple la neteja del riu Fluvià, que ja s'està fent, o la voluntat d'ampliar els carrils bicis durant aquest mandat, per portar-los a la majoria d'escoles de la ciutat. 
 

L'alcalde d'Olot, escoltant les peticions del Consell d'Infants. Foto: Martí Albesa


El regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, ha remarcat que de les prostes dels infants se'n desprèn que "el canvi climàtic, l'ocupació i el coneixement són tres conceptes que estan estretament relacionats i cal treballar en aquests tres camps alhora". Anna Barnadas, en nom d'Esquerra Republicana ha respost a grans trets els principals temes dels infants i els ha animat: "Aneu fent propostes que aquest ajuntament els acollirà amb moltes ganes". 

"Les propostes que presenteu serveixen perquè els que estem aquí asseguts tinguem present que mai ens podem oblidar que tot el que fem a l'Ajuntament no malmeti el Medi Ambient", ha respost als infants la regidora de la CUP Anna Descals.

Un nou òrgan consultiu de la ciutat

El Consell d'Infants es va crear aquest mes de gener, amb la voluntat que fos un òrgan consultiu de la ciutat. Hi participen els alumnes de cinquè i sisè de totes les escoles d'Olot. Ells mateixos van escollir, majoritàriament, debatre sobre Medi Ambient i durant aquests mesos han anat consensuant les diferents propostes, entre totes les aules. L'objectiu, segons la tècnica de l'Institut Municipal d'Olot Montse Riera és "fer possible que els infants siguin subjectes actius de la ciutat".
Arxivat a