La Processó dels Dolors marca l'inici de la Setmana Santa a Besalú i Mieres

Divendres, les dues poblacions garrotxines es bolcaran en el tradicional acte litúrgic

Redacció NacióGarrotxa
17 de març del 2016
Actualitzat el 18 de març a les 17:26h
Amb més de 300 anys d'història, la processó dels Dolors de Besalú és una de les que aplega més gent. Més de 2.000 persones, entre públic i participants, s'apropen cada any a Besalú. Aquesta vegada, entre els assistents hi haurà la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La processó, que es caracteritza pel silenci escrupulós, sortirà demà a les nou del vespre del monestir de Sant Pere de Besalú i recorrerà els carrers del nucli històric fins arribar a la plaça de la Llibertat, on està previst que es produeixi un dels moments àlgids: el cant de la Salve, acompanyat de l'orquestra Costa Brava, i l'acatu dels estafarms. 

La Congregació dels Dolors, creada al 1699 i guardonada al 2005 amb la Creu de Sant Jordi, ha mantingut inacta l'essència d'aquest esdeveniment sacre, on s'hi bolca tot el poble. Cadascú hi té el seu lloc, fent de Manaia, d'Estaferm, portant algun dels Misteris, integrant el cor d'apòstols o, si més no, acompanyant el seguici amb el ciri a la mà. 

Els Dolors també es viuen a Mieres

A Mieres, la processó dels Dolors data de principis del segle XVIII i des de llavors s'ha representat pràcticament sense interrupció fins a l'actualitat. També demà a les nou del vespre, la processó començarà a l'interior de l'església parroquial amb la representació d'un fragment de la passió, escrit el 1773. Acte seguit, manaies i botxins del municipi desfilaran pels carrers del poble homenatjant la Mare de Déu dels Dolors. En arribar a la plaça Major es cantarà la Salve i la processó retornarà fins a la parròquia de Sant Pere.
 

Programa d'actes de la processó dels Dolors de Besalú 2016

Arxivat a