El regidor d'habitatge reclama una major col·laboració a la PAH de la Garrotxa

El 2015, l'Oficina Local d'Habitatge va incrementar un 55% la seva activitat | Olot està en tràmits per aconseguir la cessió immediata durant tres anys de sis pisos buits dels bancs

L'Oficina d'Habitatge d'Olot va registrar 17.478 atencions el 2015
L'Oficina d'Habitatge d'Olot va registrar 17.478 atencions el 2015 | Martí Albesa
10 de març del 2016
Actualitzat a les 14:47h
El regidor d'Habitatge d'Olot, Josep Berga, reclama una major col·laboració als membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa: "Ens agradaria que la PAH de la Garrotxa fos una entiat col·laborativa i no tant combativa, s'ha intentat buscar aquesta part més de confrontació amb l'administració, que és equivocada".

Els portaveus de la PAH van denunciar a NacióGarrotxa que l'ajuntament no havia reclamat cap pis buit als bancs i criticava també "no hi havia voluntat, ni política ni tècnica," d'aplicar la ILP d'habitatge. 

Segons les dades del 2015 fetes públiques avui pels responsables de l'Oficina Local d'Habitatge, l'Ajuntament d'Olot ja està en tràmits per aconseguir la cessió de sis pisos buits en propietat de bancs i immobiliàries, per cedir-los durant tres anys a famílies de la ciutat que es troben en risc d'exclusió. A finals de març, el consistori hauria de rebre les claus per poder concedir les vivendes. 

17.478 atencions a l'Oficina d'Habitatge, al 2015

En tot l'any passat, l'oficina va realitzar 17.478 atencions, un 55,14% més que les del 2014. L'augment es deu sobretot per la tramitació de més ajuts pel lloguer, un 84% més, com a conseqüència que el govern català ha tornat a obrir la possibilitat de concedir ajudes per pagar el lloguer a les famílies més necessitades. Quatre de cada deu gestions realitzades a l'oficina han estat relacionades amb aquests ajuts. 

La resta d'atencions realitzades per l'oficina fan reverència, sobretot, a consultes sobre diferents temes relacionats amb l'habitatge, gestions referents cessió i petició d'un pis de la borsa d'habitatge, sol·licituds de pisos de protecció oficial i tramitacions de cèdules d'habitabilitat. 

La Borsa d'Habitatge d'Olot gestiona actualment 140 pisos, la meitat dels quals pertanyen a particulars. 45 d'aquests són propietat de l'ajuntament, 7 els ha cedit la Generalitat i 17 s'han aconseguit a través de negociacions amb les entitats bancàries. 

 
Arxivat a