Guix adverteix que si no es recicla bé, Olot pujarà la taxa d'escombraries

El regidor de Medi Ambient vol que els olotins reciclin més

Josep Guix, recollint el compostatge resultant de reciclar la matèria orgànica
Josep Guix, recollint el compostatge resultant de reciclar la matèria orgànica | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
08 de març del 2016
El regidor de Medi Ambient de l'ajuntament d'Olot, Josep Guix, adverteix als ciutadans que si no reciclen més i millor el consistori els incrementarà el que han de pagar per la taxa d'escombraries: "El nostre interès és no apujar la atxa, però si la gent no fa el que ha de fer, potser ens veurem obligats a pujar-la". 

Actualment, a Olot es reciclen un 34% de les deixalles, una quantiat superior a la mitjana de Catalunya. La Garrotxa, de fet, és la segona comarca gironina que més recicla. Tot i així, el líder socialista creu que es podria fer molt més i proposa reduir els quilos d'escombraries que s'enterren a l'abocador de Beuda. 

Cada olotí llença diàriament al contenidor de rebuig 720 grams d'escombraires. Josep Guix vol rebaixar la xifra fins als 670 grams diaris per tal de recollir prop d'un 7% menys de deixalles al contenidor de rebuig. 

Guix insisteix sobretot en el reciclatge de la matèria orgànica. Cada any entren a la planta de compostatge d'Olot unes 2.000 tones de matèria orgànica que es converteixen en prop de 1.000 tones de compost destinat a agricultura i jardineria. Aquest compost es pot anar a recollir gratuïtament a les instal·lacions de la planta, a més de repartir-lo pels jardins i horts urbans de la ciutat d'Olot. 
Arxivat a